Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

O Kubica πέρασε επιτυχώς το τεστ εξόδου από το κόκπιτ



Ο Robert Kubica πέρασε επιτυχώς την υποχρεωτική δοκιμασία εξαγωγής της FIA πριν από την πρώτη του δοκιμή με ένα φετινό μονοθέσιο της Formula 1 στο τεστ του Hungaroring την Τετάρτη, περνώντας και το τελευταίο εμπόδιο πριν από την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στην F1 μετά από έξι και πλέον χρόνια!
Το άρθρο 13.1.4 των κανονισμών της FIA για την F1 απαιτεί από τους οδηγούς να βγουν από το κόκπιτ μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα, φορώντας όλον τον εξοπλισμό τους (κράνος, φόρμα κλπ), ξεκινώντας από θέση δεμένη στο κάθισμα και αντικαθιστώντας το τιμόνι μέσα σε 10 δευτερόλεπτα .
Υπήρξαν ανησυχίες ότι ο περιορισμός στην κίνηση του δεξιού χεριού του Kubica θα τον δυσκόλευαν στη συγκεκριμένη διαδικασία, όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη, με τη FIA να επιβεβαιώνει ότι ο Kubica πέρασε τη δοκιμή τη Δευτέρα, με τη διαδικασία να γίνεται ομαλά.
Ο Πολωνός πλέον απομένει να οδηγήσει την RS.17 στο Hungaroring, όπου πλέον θα γίνει φανερό αν ο πρώην οδηγός της F1 μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου μονοθεσίου, αλλά και πώς θα σταθούν οι χρόνοι του έναντι όλων των άλλων πιλότων που θα βρεθούν μαζί του στην πίστα την Τετάρτη.
Ο Kubica είναι παρών στο Hungaroring από σήμερα Τρίτη, και βρισκόταν στο pitwall για να παρακολουθήσει τον δοκιμαστή Renault, Nicholas Latifi, να οδηγεί την RS.17 στη στενή και τεχνική πίστα του Hungaroring.
Εις αύριο λοιπόν τα σπουδαία, με όλους τους φίλους της F1 να περιμένουν με ανυπομονησία να δουν αν o νικητής του καναδικού GP του 2008 μπορεί χωρίς καμία αμφιβολία να επιστρέψει εκεί που ανήκει – στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.