Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Honda – Πρώτη φορά φέτος δεν είχαμε καθόλου προβλήματα



Το ουγγρικό Grand Prix ήταν το πρώτο Σαββατοκύριακο της σεζόν του 2017 όπου η Honda δεν είχε κανένα πρόβλημα αξιοπιστίας, σύμφωνα με τον επικεφαλή της, Yusuke Hasegawa.
Με την ιαπωνική εταιρία να δυσκολεύεται για ακόμη μία χρονιά τόσο με την αξιοπιστία όσο και με την απόδοση του κινητήρα της, η φετινή σεζόν έμοιαζε χαμένη για τη McLaren.
Όμως, η Honda σημείωσε σταδιακά πρόοδο, με τη βρετανική ομάδα να κερδίζει βαθμούς για πρώτη φορά φέτος στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ στην Ουγγαρία είδε και τα δύο μονοθέσια να τερματίζουν στους βαθμούς, με τον Fernando Alonso μάλιστα να σημειώνει και τον ταχύτερο γύρο αγώνα.
Ο Hasegawa τόνισε μεν ότι ήταν αναμενόμενο η McLaren να ήταν ανταγωνιστική στο Hungaroring – δεδομένης της στενής και γεμάτης στροφές διάταξης της πίστας – αλλά ήταν ιδιαίτερα ευτυχής που η Honda δεν είχε κανένα πρόβλημα αξιοπιστίας όλο το σαβ/κο δε.
«Δεν μπορώ να πω ακόμη ότι είμαστε πολύ σίγουροι (για τη συνέχεια), αλλά δεν είδαμε κανένα πρόβλημα», δήλωσε o Hasegawa.
«Δεν είχαμε καμία ανησυχία, ήταν η πρώτη φορά που δεν είχα καμία ανησυχία για την ολοκλήρωση του αγώνα».
«Είχαμε ένα πρόβλημα με το MGU-H στο αυτοκίνητο του Stoffel την Παρασκευή, αλλά αυτό το εξάρτημα ήταν σχεδόν στο τέλος της διάρκειας ζωής του και δεν προκάλεσε μεγάλες διαταραχές στο πρόγραμμα μας».
«Είμαι σχετικά ευχαριστημένος με την απόδοση στον αγώνα. Γνωρίζαμε ότι η απόδοσή μας ήταν ανταγωνιστική σε σχέση με το μέσο του grid. Περιμέναμε να βρεθούμε από την έβδομη έως τη δέκατη θέση, αμέσως μετά τις τρεις πρώτες ομάδες. Είμαι ευτυχής που μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε τον αγώνα όπως περιμέναμε.»
Αν και ο Hasegawa ήταν ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, παραδέχτηκε ότι η Honda έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει για να φτάσει κοντά στις Ferrari, Mercedes και Renault.
Η Honda συνεχίζει τη βελτίωση του κινητήρα της στα εργοστάσιά της στη Sakura και στο Milton Keynes, ενώ σκοπεύει να εισάγει το «spec 4» μόλις αυτό κριθεί έτοιμο στο δυναμόμετρο.
«Αν και τώρα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε το καλοκαιρινό διάλειμμα με καλή διάθεση, δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τα συνολικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου της σεζόν», δήλωσε ο Hasegawa.
«Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να βελτιωθούμε και ελπίζουμε να έχουμε ένα καλό ξεκίνημα στο δεύτερο μισό της σεζόν στο Spa-Francorchamps», είπε ο Ιάπωνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.