Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Ricciardo – «Ερασιτεχνική κίνηση από τον Verstappen, καμία δικαιολογία»



Το Grand Prix της Ουγγαρίας είχε πρόωρο τέλος για τον τέταρτο του βαθμολογικού πίνακα Daniel Ricciardo. Ο Αυστραλός της Red Bull εκκινούσε πέμπτος τον σημερινό αγώνα και είχε μια καλή εκκίνηση, περνώντας τον Lewis Hamilton και απειλώντας τον Valterri Bottas. Την ίδια ώρα ο Max Verstappen είχε εξίσου καλή εκκίνηση και στην πρώτη στροφή επιχείρησε προσπέραση στον Bottas, βγαίνοντας για λίγο εκτός πίστας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στην δεύτερη στροφή να έχουμε 3-4 μονοθέσια μαζί.
Ο Verstappen, βλέποντας να χάνει μια θέση από τον Ricciardo λίγο πριν τη δεύτερη στροφή πίεσε και «βούτηξε» στην εσωτερική. Τα ελαστικά της RB13 δεν είχαν φτάσει σε ιδανική θερμοκρασία και ο Ολλανδός χτύπησε με δύναμη στα πλάγια του μονοθεσίου του Ricciardo, τραυματίζοντας το μονοθέσιό του «θανάσιμα», προκαλώντας μάλιστα διαρροή υγρών, με την παρουσία του Αυστραλού να ολοκληρώνεται με τετ α κε λίγα μέτρα αργότερα.
Λίγη ώρα μετά, φανερά εκνευρισμένος και ενοχλημένος από την οδηγική συμπεριφορά του teammate του, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις: «Δεν υπάρχουν πολλά να περιγράψει και να πει κανείς. Ήταν αυτό που ήταν (η σύγκρουση). Είχα μια καλή έξοδο από τη στροφή 1, εκεί φαινόταν ότι κάτι θα συνέβαινε. Είδα τον Bottas από την εσωτερική, οπότε μπορούσα να φρενάρω λίγο πιο αργά, να στρίψω και να κρατήσω τη θέση. Έπειτα χτυπήθηκα. Σίγουρα δεν είναι (αυτό που περίμενα). Ήταν μια τουλάχιστον ερασιτεχνική κίνηση. Είναι εκνευριστικό. Πιστεύω πως δεν του αρέσει όταν ο teammate του είναι μπροστά του. Θα είχε όλον τον αγώνα να διορθώσει το λάθος του, αλλά το προσπέρασμα δεν έγινε ποτέ. Δεν ήταν καν προσπέρασμα. Ειλικρινά πιστεύω πως δεν προσπαθούσε καν πολύ σκληρά, δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτό. Προσπάθησε να πάει από την εξωτερική στη στροφή 1, δεν δούλεψε, πήρε εκείνος τη γραμμή (Verstappen), οπότε αυτό που φαινόταν σαν μια καλή εκκίνηση τελικά έγινε μια κακή εκκίνηση. Με είδε να περνάω (ο Verstappen) και σκέφτηκε: «πρέπει να το διορθώσω αυτό» και μετά με χτύπησε».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Max Verstappen, όταν έκανε το μοναδικό του pit stop, εξέτισε και ποινή 10 δευτερολέπτων stop and go, την οποία του επέβαλαν οι αγωνοδίκες, λόγω της σύγκρουσής του με τον Ricciardo. Ο Ολλανδός της Red Bull τερμάτισε πέμπτος, κάτω από 1 δευτερόλεπτο πίσω από τους Hamilton και Bottas. O Ricciardo διατήρησε την τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα των οδηγών με 117 βαθμούς, όμως ο Kimi Raikkonen με τη δεύτερη θέση που κατέλαβε πλησίασε σε απόσταση 1 μόλις βαθμού από τον Αυστραλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.