Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Eric Boullier – Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε αποφασίσει για τον προμηθευτή κινητήρων



Ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Eric Boullier, είπε ότι η ομάδα πρέπει να αποφασίσει ποια εταιρία θα προμηθεύσει με κινητήρες την McLaren την επόμενη σεζόν μέχρι τον Σεπτέμβριο. Η McLaren έχει συμβόλαιο με την Honda, ωστόσο το μέλλον αυτής της σχέσης έχει τεθεί σε αμφισβήτηση λόγω των προβλημάτων αξιοπιστίας. Η ομάδα αξιολογεί τις επιλογές της – παρότι η Ferrari και η Mercedes έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θα προμηθεύουν με κινητήρες την McLaren – ενώ η Honda περιμένει την βρετανική ομάδα να πάρει απόφαση για το κοινό μέλλον τους.
Όταν ρωτήθηκε πόσο αργά μια ομάδα θα μπορούσε να την αφήσει να πάρει μια τελική απόφαση για τον προμηθευτή κινητήρων, λαμβάνοντας υπόψη τις προθεσμίες που απαιτούνται για το σχεδιασμό των μονοθέσιων, ο Boullier είπε: «Τεχνικά θα μπορούσαμε μέσα σε 12 εβδομάδες να το καταφέρουμε. Μπορούμε να το αλλάξουμε οποιαδήποτε στιγμή πριν από τη σεζόν μέχρι και τρεις μήνες νωρίτερα. Αν θέλεις να κάνεις το βασικό σχέδιο γύρω από μια μηχανή, το όριο είναι ο Σεπτέμβριος».
«Εάν η McLaren πραγματοποιήσει αυτή την αλλαγή πριν από την 1η Σεπτεμβρίου, αυτό θα την άφηνε 178 μέρες μέχρι την πρώτη ημέρα των δοκιμών πριν από τη σεζόν, στις 26 Φεβρουαρίου. Αν το αφήσουμε μέχρι 12 εβδομάδες πριν από την πρώτη δοκιμή, θα είναι η 4η Δεκεμβρίου, οκτώ ημέρες μετά τον τελικό αγώνα της σεζόν στο Abu Dhabi.»
Ο Fernando Alonso δήλωσε προηγουμένως ότι θα ήθελε η McLaren να λάβει γρήγορα απόφαση για τον προμηθευτή κινητήρων. Ο Ισπανός, του οποίου το συμβόλαιο λήγει στο τέλος της σεζόν, δήλωσε μετά από το ουγγρικό GP θα πάρει την απόφαση για το μέλλον του με καταληκτικό μήνα τον Σεπτέμβριο.
Μιλώντας για τη σχέση της Honda με την McLaren, ο επικεφαλής της ιαπωνικής εταιρείας Yusuke Hasegawa είπε ότι η προτεραιότητα της εταιρείας είναι να συνεχίσει τη σχέση.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα θέλαμε να παραμείνουμε με την McLaren», είπε. «Νομίζω ότι θα έχει καλύτερες επιδόσεις.»
Η McLaren-Honda παρουσίασε βελτιωμένες επιδόσεις στην Ουγγαρία, με την ομάδα να βαθμολογείται και με τα δύο μονοθέσια για πρώτη φορά φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.