Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

MotoGP – Αγώνας GP Ισπανίας – Νίκη Marquez, τριπλή πτώση Pedrosa-Dovizioso-Lorenzo




Ο Marc Marquez της Honda κυριάρχησε στον αγώνα του MotoGP στη Jerez, καθώς ο teammate του Dani Pedrosa και οι δύο Ducati των Andrea Dovizioso και Jorge Lorenzo είχαν μία τριπλή πτώση.
Με τον Marquez να φεύγει μπροστά, ο Dovizioso και ο Lorenzo πολεμούσαν για τη δεύτερη θέση στα τελικά στάδια του αγώνα, με το περιστατικό να γίνεται μετά από προσπάθεια του ιταλού να περάσει στην εσωτερική του Lorenzo στη δεξιά στροφή 6. Φαινόταν να έχει ολοκληρώσει το πέρασμα, αλλά βγήκε ανοιχτά, με τον Lorenzo να βγαίνει και αυτός λίγο ανοιχτά και να παίρνει θέση για να ανακτήσει τη θέση του πίσω. Ωστόσο, καθώς ο Lorenzo κινήθηκε προς τα δεξιά, συγκρούστηκε με την Honda του Pedrosa, που είχε πάρει κλειστά το apex για να περάσει τις Ducati. Η επαφή έριξε τον Pedrosa ψηλά στον αέρα και εκτός από τη μοτοσυκλέτα του και έστειλε την GP18 του Lorenzo στο δρόμο του Dovizioso, και οι τρεις βγήκαν εκτός επί τόπου, αλλά κατάφεραν να απομακρυνθούν από την πίστα χωρίς τραυματισμούς.
Ο Lorenzo ήταν ο μοναδικός πρωτοπόρος που είχε διαλέξει το μαλακό εμπρός ελαστικό και το χρησιμοποίησε με μεγάλη επιτυχία αρχικά, κάνοντας μια καλή εκκίνηση από την τέταρτη για να οδηγήσει στην 1η στροφή. Κράτησε τον Pedrosa πίσω του αρχικά, και έπειτα πάλεψε με τον Marquez για αρκετούς γύρους, αφού ο πρωταθλητής είχε περάσει από την εσωτερική τον teammate του στη γρήγορη στροφή 11. Στον όγδοο γύρο ωστόσο, η αμυντική προσπάθεια του Lorenzo εξασθένησε και τελικά άφησε την πρωτοπορία στον Marquez – ενώ, πίσω από αυτούς, ο Dovizioso πέρασε τον Pedrosa.
Οι τέσσερις κορυφαίοι, έχοντας ήδη απομακρυνθεί από τους υπόλοιπος, παρέμειναν μαζί για μερικούς ακόμα γύρους, αλλά ο Marquez σύντομα άρχισε να ανοίγει τη διαφορά, έχοντας και ένα θεαματικό γλίστρημα πατώντας τα χαλίκια που είχαν μεταφερθεί στη πίστα στη στροφή 12, από την πτώση του Tom Luthi ένα γύρο νωρίτερα. Καθώς ο ισπανός άρχισε να εξαφανίζεται μπροστά, ο Dovizioso ήταν ανυπόμονος πίσω από τον Lorenzo και έπρεπε να ανακάμψει από μια κίνηση που έκανε στην τελική στροφή που δεν πέτυχε και τον έριξε για λίγο πίσω από τον Pedrosa.
Όταν και οι τρεις βγήκαν εκτός αργότερα, ο Johann Zarco της Yamaha Tech 3 προήχθη σε μία άνετη δεύτερη θέση, παρά το γεγονός ότι είχε δυσκολευτεί στην αρχή. Τελείωσε πέντε δευτερόλεπτα πίσω από τον Marquez, ο οποίος χαιρετούσε το πλήθος σε μεγάλο μέρος του τελικού γύρου.
Το περιστατικό σήμαινε επίσης ότι ο Danilo Petrucci της Pramac Ducati, ο Andrea Iannone της Suzuki, ο Jack Miller της Pramac Ducati και ο Valentino Rossi της Yamaha ξαφνικά πολεμούσαν για τρίτη θέση – με τον Iannone να βγαίνει τελικά στην κορυφή. Ο αναβάτης της Suzuki, του οποίου ο teammate Alex Rins έπεσε από την πέμπτη θέση στη στροφή 11, τελείωσε μερικά δέκατα μπροστά από τον Petrucci και τον Rossi για να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη τρίτη θέση του. Πίσω από τον Miller, ο Vinales πέρασε τον Alvaro Bautista για την έβδομη θέση, έχοντας πέσει πολύ έξω από το top 10 στην αρχική φάση.
Ο Franco Morbidelli της Marc VDS Honda είχε τον καλύτερο τερματισμό του στο MotoGP στην ένατη θέση, ενώ ο wildcard Mika Kallio, τρέχοντας μία πρωτότυπη KTM του 2019, ήταν 10ος μπροστά από τον κανονικό αναβάτη Pol Espargaro. Ο Cal Crutchlow της LCR της Honda, ο οποίος είχε ξεκινήσει από την pole για τέταρτη φορά στην καριέρα του, δεν είχε την καλύτερη εκκίνηση, πέφτοντας από πρώτος σε τέταρτος, και από εκεί είχε πτώση στην δεξιά πρώτη στροφή, εγκαταλείποντας από ένα δεύτερο διαδοχικό Grand Prix. Ο Karel Abraham έπεσε στην ίδια στροφή αργότερα, ενώ ο Aleix Espargaro της Aprilia είχε σταματήσει στην άκρη της πίστας λίγο μετά την εκκίνηση με ένα μηχανικό πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.