Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Horner – «Η FIA επέδειξε ζήλο να δώσει ποινή στον Verstappen»



Οι δύο Red Bull δεν είχαν και τον καλύτερο αγώνα τους στην Ουγγαρία, αφού στη δεύτερη μόλις στροφή του αγώνα, οι δύο οδηγοί της συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα την εγκατάλειψη του Daniel Ricciardo. O Max Verstappen δέχθηκε ποινή διέλευσης από τα pit 10 δευτερολέπτων, χάνοντας αρκετό χρόνο και μην μπορώντας να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση.
Ο Verstappen χαρακτηρίζεται από την επιθετική του οδήγηση και οι ενέργειές του έχουν αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης, με τις απόψεις να διίστανται αναφορικά με την ορθότητα των πράξεων του. Στα πλαίσια των συζητήσεων μετά το Grand Prix Ουγγαρίας, ο Christian Horner τοποθετήθηκε επί του θέματος, σημειώνοντας: «Πιστεύω ίσως πως επεδείκνυαν ζήλο, αν δει κανείς την κίνηση του Bottas στην Βαρκελώνη. Έχουμε μιλήσει για τα αγωνιστικά συμβάντα που γίνονται και το συγκεκριμένο το βλέπω ως αγωνιστικό συμβάν. Πράγματι, ο Max έκανε λάθος. Σήκωσε το χέρι του, απολογήθηκε στον teammate του. Ο Daniel αποδέχθηκε την απολογία του και πέρασε. Νομίζω πως ήμασταν τυχεροί να πάμε καλά για παραπάνω από 12 μήνες με τους δύο τους να ξεκινούν δίπλα-δίπλα τόσο συχνά, χωρίς να έχουν επαφή μέχρι τώρα. Προφανώς δεν υπήρχε πρόθεση, ήταν απλά πολύ εκνευριστικό.»
Στη συνέχεια, αναφορικά με την έντονη αντίδραση του Daniel Ricciardo μετά την εγκατάλειψή του, δήλωσε: «Βγάζεις το κράνος. Μόλις έχεις εγκαταλείψει το Grand Prix. Δεν θα πει απλά «oops». Έπειτα επανήλθε. Αλλά για μια ώρα μέχρι να ηρεμήσει, αυτή η κατάσταση είναι φυσιολογική. Είναι πολύ σημαντικό το ότι ξεκαθάρισαν τα πράγματα ανάμεσα στους οδηγούς. Πρέπει να μπορείς να κοιτάξεις τον άλλον στα μάτια. Ένα μήνυμα ή μια κλήση δεν είναι το ίδιο.»
«Πιστεύω ότι το είδαμε, από τις θέσεις εκκίνησης που βρισκόμασταν, ότι το προσπέρασμα ήταν πολύ δύσκολο. Όμως σίγουρα ο ρυθμός του μονοθεσίου στον αγώνα δεν απείχε από αυτόν της Ferrari και της Mercedes. Μπορείτε να το δείτε αυτό μετά την ποινή του Verstappen, ότι μπόρεσε να επιστρέψει στα 10 δευτερόλεπτα από τον πρωτοπόρο σε κάποιο σημείο και ήταν σταθερά ο ταχύτερος στην πίστα. Συνεπώς είναι εκνευριστικό το ότι πήραμε μόλις 10 βαθμούς, όπου θα μπορούσαν να είναι πολλοί περισσότεροι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.