Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Ο Μάνι Χάρις ήρθε από το "πάνω ράφι" για την υπέρβαση

(AP Photo/Matt Slocum)

Η ΑΕΚ προχώρησε σε μία από τις σπουδαιότερες κινήσεις του καλοκαιριού με την απόκτηση του Μάνι Χάρις. Ενός παίκτη που ανήκει ξεκάθαρα στο “πάνω ράφι” και έρχεται με σκοπό να εκτοξεύσει την “Ένωση”.

Η περίπτωση του Μάνι Χάρις ήταν εξ αρχής δύσκολη. Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ όμως, Μάκης Αγγελόπουλος, δεν πτοήθηκε, καταφέρνοντας να ολοκληρώσει μία από τις σπουδαιότερες μεταγραφές της θητείας του στην ομάδα, φέρνοντας έναν παίκτη που μπορεί να αλλάξει επίπεδο την “Ένωση”.
Ο Μάνι Χάρις δεν είναι απλώς ένας καλός Αμερικανός με παρελθόν στο ΝΒΑ. Βάσει ταλέντου ενδέχεται – στα χαρτιά τουλάχιστον – να είναι ο καλύτερος ξένος περιφερειακός που έχει έρθει στην ΑΕΚ από τότε που η “Ένωση” επέστρεψε στο προσκήνιο. Ένας παίκτης επιπέδου EuroLeague, ο οποίος θα μπορούσε ακόμα αγωνίζεται ακόμα και στο ΝΒΑ αν ήταν πιο τυχερός. Δεν βρίσκεται όμως εκεί, αλλά στην Ελλάδα. Και καλείται να γίνει ο ηγέτης της ΑΕΚ.

Σκόρερ από... κούνια



Ο Χάρις είναι ένας... σεσημασμένος σκόρερ. Ένας παίκτης που όταν βρει ρυθμό μπορεί να σκοράρει κόντρα σε οποιαδήποτε άμυνα και με όποιον τρόπο θέλει. Το σουτ του μετά από ντρίμπλα είναι το μεγαλύτερο όπλο του και αυτό που τον κάνει πραγματικά επικίνδυνο. Αυτό όμως είναι απλώς ένα μέρος του ρεπερτορίου του.
Ο Χάρις δεν φοβάται να πάει προς το καλάθι και να δημιουργήσει φθορά. Δεν αποτελεί τον ορισμό του κλασικού σουτέρ, αλλά παραδοσιακά σουτάρει καλά πίσω από την γραμμή του τριπόντου. Είναι ο τύπος παίκτη που πάντα γέμιζε την στατιστική του με ριμπάουντ και ασίστ. Στο μπροστινό μέρος του γηπέδου είναι απολαυστικός στη μέρα του, ενώ ο αντίπαλος οφείλει να τον σεβαστεί ακόμα και στην κακή του μέρα. Και ο λόγος είναι πως πρόκειται για έναν παίκτη που χρειάζεται απλώς ένα-δύο σουτ για να βρει ρυθμό και να... πάρει φωτιά!
Σαφώς και δεν είναι τέλειος. Υποπίπτει σε αρκετά λάθη. Είναι πολύ καλός αθλητής, αλλά όχι εξαιρετικός. Όπως όλοι οι σκόρερ, ενίοτε μπορεί να πιέσει καταστάσεις για να βρει ρυθμό. Δεν παύει όμως να είναι ένας παίκτης που – στα χαρτιά – ανεβάζει επίπεδο την ΑΕΚ και έχει την δυνατότητα να εξελιχθεί στον ηγέτη που ψάχνει η “Ένωση”.

Περιφέρεια-φωτιά



Είναι νωρίς για να προβεί κάποιος σε προβλέψεις για την ΑΕΚ της νέας σεζόν. Καλά-καλά δεν έχει ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας. Παρόλα αυτά, δεν γίνεται να μην σταθεί κάποιος στο γεγονός ότι με βάση την σύσταση που έχει αυτή τη στιγμή το ρόστερ, η περιφέρεια της ομάδας μοιάζει να έχει ισχυροποιηθεί σε τρομερό βαθμό.
Ο Χάρις μοιάζει πραγματικά να είναι το ιδανικό συμπλήρωμα μίας αναβαθμισμένης περιφέρειας σε σχέση με πέρυσι. Μία περιφέρεια που θα περιλαμβάνει τον “μπαρουτοκαπνισμένο” Μάικ Γκριν, τον φιλόδοξο σκόρερ Κέλσι Μπάρλοου, τον ανεβασμένο (και διεθνή) Γιαννούλη Λαρεντζάκη, τον έμπειρο Βασίλη Ξανθόπουλο, τον εξελίξιμο Έντιν Άτιτς και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ, Δημήτρη Μωραϊτη. Κοινώς, η ΑΕΚ πρόσθεσε αυτό που τόσο της έλειψε πέρυσι: Ταχύτητα και αθλητικά προσόντα, ενώ πλέον θα διαθέτει ακόμα περισσότερους σκόρερ στο ρόστερ της.
Όλα αυτά βέβαια αυτή τη στιγμή είναι απλώς... θεωρίες. Η προετοιμασία της ομάδας ξεκινάει στις 21 Αυγούστου και η σεζόν πολύ αργότερα. Και είναι στο χέρι του προπονητή της ομάδας, Σωτήρη Μανωλόπουλο, να βρει τώρα έναν τρόπο να διαχειριστεί όλο αυτό το ταλέντο που έχει στα χέρια του και να φτιάξει μία ομάδα που θα μπορέσει να ψάξει για νέες υπερβάσεις.
Κεντρική photo: (AP Photo/Matt Slocum)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.