Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Renault – Δεν θα οδηγήσει για εμάς ο Kubica φέτος



Η Renault επιμένει ότι ο Robert Kubica δεν είναι στο πλάνο της, με τους γάλλους να είναι κατηγορηματικοί ότι η δοκιμή της Ουγγαρίας έχει σκοπό αποκλειστικά να αξιολογήσει το εάν πολωνός οδηγός μπορεί να επιστρέψει στο άθλημα το 2018.
Ο Kubica θα έχει μια πρώτη ευκαιρία να δοκιμάσει το φετινό μονοθέσιο της Renault στις δοκιμές που διεξαχθούν μετά το ουγγρικό Grand Prix την επόμενη εβδομάδα, με την κίνηση να πυροδότη διάφορες εικασίες περί αντικατάσταση του Jolyon Palmer.
Έχει μάλιστα αναφερθεί ότι ο Kubica θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Palmer από το Βελγικό Grand Prix και μετά.
Αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της Renault, Cyril Abiteboul, απέρριψε ένα τέτοιο σενάριο – επιβεβαιώνοντας ότι ο Palmer θα διατηρήσει την θέση του και μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα και ότι η δοκιμή του Kubica αποσκοπεί μόνο να πάρει απαντήσεις σχετικά με τις φυσικές δυνατότητές του για μια πιθανή επιστροφή την επόμενη χρόνια.
«Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τον Jo - και δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο σχέδιο», δήλωσε ο Abiteboul πριν από το ουγγρικό GP.
«Είναι αλήθεια ότι με τον Robert αισθανόμαστε ότι πρέπει να διερευνήσουμε λίγο περισσότερο μετά από όλες τις δοκιμές που κάναμε. Προφανώς υπήρξαν οι δοκιμές που κάναμε με το αυτοκίνητο του 2012, αλλά επίσης κάναμε και άλλα πράγματα - ιατρικούς ελέγχους και εργασίες προσομοίωσης που θέλω πραγματικά να επεξεργαστώ.»
«Είναι αλήθεια ότι με βάση όλα αυτά τα πράγματα μέχρι τώρα, θέλουμε να εξετάσουμε προσεκτικά το πόσο ρεαλιστικά θα ήταν ο Robert να οδηγεί και πάλι για εμάς.»
«Είναι τελευταία ευκαιρία να κάνουμε τουλάχιστον μια δοκιμή με ένα φετινό μονοθέσιο και θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία. Αλλά αυτό είναι πραγματικά κάτι περισσότερο μεσοπρόθεσμο έως μακροπρόθεσμο.»
«Δεν είναι ένα βραχυπρόθεσμο σχέδιο και δεν είναι βραχυπρόθεσμη επιλογή να κάνουμε τίποτα με τη σειρά των οδηγών μας».
Ο Abiteboul ήταν επίσης σαφής, ότι ακόμα κι αν ο Kubica δείξει ισχυρό ρυθμό στις δοκιμες της Ουγγαρίας, δεν είναι σίγουρο οτι θα οδηγήσει για την Renault την επόμενη χρόνια.
«Ο Robert θα μπορούσε να είναι υποψήφιος για το 2018 αλλά πριν μπορέσουμε πραγματικά να τον θεωρήσουμε υποψήφιο, πρέπει να κοιτάξουμε - και ειδικότερα πρέπει να δούμε πώς θα αντιμετωπίσει το μονοθέσιο που έχει περισσότερη δύναμη, γιατί σαφώς το αυτοκίνητο που οδήγησε μέχρι τώρα δεν είναι αντιπροσωπευτικό του φετινού.»                                                                                                                                                                                                                                                         πηγή: http://f1fan.gr/?p=50233

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.