Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

Rally Φινλανδίας – 2η Μέρα – 1ο Loop: Latvala στην κορυφή, καταστροφή για OgierΜετά το πέρας του πρώτου περάσματος των ειδικών του Σαββάτου στην κορυφή της κατάταξη βρίσκεται ο Jari-Matti Latvala με τον teammate του Esapekka Lappi να ακολουθεί ενώ την τριάδα κλείνει ο Mads Ostberg

Ο Jari-Matti Latvala κέρδισε μόλις μία ειδική σε σύγκριση με τον teammate του Esapekka Lappi που κέρδισε τέσσερις και βρίσκεται στην δεύτερη θέση.
Μάχη για την τρίτη θέση έχουν οι Craig Breen και Teemu Suninen και Mads Ostberg με τον Νορβηγό να επικρατεί. Ωστόσο, ο Ιρλανδός της Citroen είχε προβλήματα με την αίσθηση του μπροστινού μέρους του C3 μετά από ένα άλμα. Ο Φινλανδός κέρδισε την δεύτερη ειδική του αγώνα, και την δεύτερη της καριέρας του.
Λίγο πίσω τους βρίσκονται οι Juho Hanninen και Kris Meeke με την μεταξύ τους διαφορά να είναι μισό δευτερόλεπτο.
Την δεκάδα κλείνουν οι Juho Hanninen, Elfyn Evans, Thierry Neuville και Dani Sordo, με τον Ott Tanak στην 11 θέση μετά το πρόβλημα στην 4η ειδική.
Καταστροφική αρχή έκανε ο Sebastien Ogier, ο οποίος μετά από μία άτσαλη προσγείωση σε ένα άλμα στην 4η ειδική έσπασε η πίσω δεξιά ανάρτηση του Fiesta RS WRC με αποτέλεσμα να βγει εκτός δρόμου και να εγκαταλείψει. Θα συνεχίσει αύριο με Rally2.
Στην 4η ειδική εγκατέλειψε και ο Hayden Paddon, ο οποίος βγήκε λίγο εκτός δρόμου, χτύπησε μία πέτρα και έσπασε την πίσω δεξιά ανάρτηση του i20.
Προβλήματα στην 4η ειδική είχε και ο Ott Tanak ο οποίος στην πρώτη στροφή βγήκε λίγο εκτός και έκοψε το ημιαξόνιο του και στην συνέχεια είχε κλατάρισμα με αποτέλεσμα να σπάσει και η ζάντα χάνοντας περίπου 90 δευτερόλεπτα.
Κερδισμένες ειδικές:
Γενική Κατάταξη:
ΘέσηΟδηγός/ΣυνοδηγόςΑυτοκίνητοΔιαφορά από τον προηγούμενο
    1Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila Toyota Yaris WRC 40:57.5
    2Esapekka Lappi/Janni Ferm Toyota Yaris WRC+1.6
    3 Mads Ostberg/Torstein Eriksen Ford Fiesta RS WRC+12.2
    4 Craig Breen/Scott Martin Citroen C3 WRC+0.4
   5 Teemu Suninen/Mikko Markkula Ford Fiesta RS WRC+0.1
    6 Juho Hanninen/Kaj Lindstrom Toyota Yaris WRC+5.4
    7 Kris Meeke/Paul Nagle Citroen C3 WRC+0.5
    8  Elfyn Evans/Daniel Barritt Ford Fiesta RS WRC+2.3
    9 Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC+11.6
   10 Dani Sordo/Marc Marti Hyundai i20 Coupe WRC+17.4
Χρόνοι των ειδικών:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου