Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Horner – Δεν θα χαλάσουν οι σχέσεις Ricciardo – Verstappen



Ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Chrisitan Horner, δεν πιστεύει ότι η σύγκρουση μεταξύ του Daniel Ricciardo και του Max Verstappen στο Ουγγρικό Grand Prix θα επηρεάσει την καλή σχέση που έχει ο Αυστραλός με τον Ολλανδό.
Το συμβάν έλαβε χώρα στον πρώτο γύρο του Grand Prix, όπου ο Verstappen χτύπησε πλευρικά τον συμπαίκτη του, γεγονός που τελικά κατέστρεψε τον αγώνα του Αυστραλού, αφού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Οι δύο οδηγοί της Red Bull είναι γνωστό ότι έχουν καλή σχέση μεταξύ τους και έχουν αλληλοσυγχαρεί στο παρελθόν για την ικανότητά τους να αγωνίζονται δίκαια και καθαρά. Ωστόσο, το ατύχημα που διαδραματίστηκε στο Hungaroring μπορεί να βάλει κάποια εμπόδια στη σχέση τους.
Παρ’ όλα αυτά ο Horner δεν πιστεύει ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί. «Ένα πολύ απογοητευτικό απόγευμα επειδή χάσαμε τον Daniel και παράλληλα ο Max πήρε μια ποινή και υπονόμευσε τον αγώνα του. Δεν είναι ποτέ ωραίο να βλέπεις δύο teammates να ακουμπάνε και να προκύπτει αυτό που συνέβη σήμερα. Ο Max μπήκε πολύ βαθιά στη Στροφή 2, έκανε ένα λάθος και κλείδωσε τον τροχό του και αν ο Daniel δεν ήταν εκεί δεν νομίζω ότι θα είχε καταφέρει να πάρει την στροφή. Ο Max οδηγεί γενικά στο όριο και έκανε ένα λάθος σήμερα, το οποίο κόστισε στον ίδιο, στην ομάδα και στον Daniel φυσικά».
Το αφεντικό της Red Bull συνέχισε τις δηλώσεις του προσπαθώντας να εξηγήσει πως κατέληξαν να συγκρουστούν οι δύο πιλότοι του. «Ο Daniel είχε μία καλή εκκίνηση. Όλα ξεκίνησαν στην προηγούμενη στροφή. Ο Max είχε καλή πορεία μέχρι την πρώτη στροφή, αλλά έπρεπε να υποχωρήσει λόγω του Kimi και να βγει εκτός πίστας. Αυτό έδωσε στον Daniel την ευκαιρία να πάρει καλύτερα την στροφή και έτσι είχε καλύτερη θέση και για την επόμενη στροφή και ο Max θα έπρεπε να το αποδεχόταν αυτό. Προσπάθησε ωστόσο να ανακτήσει την θέση του και το παράκανε λίγο. Ωστόσο παραδέχτηκε ότι έκανε ένα λάθος, εμείς θα το δεχτούμε αυτό και είμαι σίγουρος ότι και ο Daniel θα το δεχτεί. Έχουν μια σπουδαία σχέση, θα μιλήσουμε για αυτό ανοιχτά στο debrief. Ο Χρυσός κανόνας νούμερο ένα είναι να αφήνεις χώρο στις Στροφές 1 και 2. Ο Max είναι αρκετά άντρας για να πει ότι έκανε λάθος και να ζητήσει συγγνώμη. Όλοι οι οδηγοί κάνουν λάθη.Το σημαντικό είναι όταν το κάνεις να σηκώνεις το χέρι πάνω, να το παραδέχεσαι και να ζητάς συγγνώμη. Κάτι το οποίο έκανε, οπότε είμαι βέβαιος ότι θα πάει να δει τον teammate του και όλα θα συνεχιστούν ομαλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.