Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Οδήγησε σαν «καμικάζι» ο Alonso ώστε να τερματίσει έκτος



Ο Fernando Alonso δήλωσε ότι έπρεπε να πάει σαν «καμικάζι» στη μάχη του με τον Carlos Sainz ώστε να καταφέρει να τερματίσει στην έκτη θέση για το Grand Prix της Ουγγαρίας.
Σε μία από τις πίστες της σεζόν που δεν απαιτείται μεγάλη ισχύ, η McLaren-Honda ήλπιζε για ένα καλό αποτέλεσμα, κάτι που επαληθεύθηκε καθώς ήταν στην ευχάριστη θέση να δει και τα δύο αυτοκίνητα της να τρέχουν στο top 10 καθ ‘όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Αυτό μετουσιώθηκε σε διπλό τερματισμό μέσα στους βαθμούς την Κυριακή, καθώς ο Alonso κατόρθωσε να τερματίσει στην έκτη θέση, θέτοντας τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στον τελευταίο μάλιστα γύρο του, ενώ ο Stoffel Vandoorne συγκέντρωσε έναν ακόμη βαθμό, τερματίζοντας δέκατος με το πέσιμο της καρό σημαίας.
«Ο ταχύτερος γύρος είναι μια έκπληξη χωρίς καμία αμφιβολία. Έκτος λοιπόν, ήλπιζα για έβδομος ή όγδοος, ωστόσο η έκτη θέση φάνηκε να είναι δυνατή και τελικά το κατόρθωσα», δήλωσε ο Alonso στο paddock. «Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν τρία ή τέσσερα Σαββατοκύριακα όπου θα νιώσουμε και θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί, γι ‘αυτό πρέπει να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητες μας σε αυτά. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτές τις δυνατότητες, κάτι που κάναμε αυτό το Σαββατοκύριακο. Η έκτη θέση ήταν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο ταχύτερος γύρος είναι ένα επιπλέον δώρο και θα το πάρουμε».
Ο Alonso ήταν εγκλωβισμένος σε μια μεγάλη μάχη με τον Sainz στην έξοδο του pit lane και παραδέχτηκε ότι έπρεπε να γίνει πολύ τολμηρός για να περάσει τον Ισπανό συνάδελφό του. «Ήταν πολύ κοντά με τον Carlos [Sainz]. Μετά από τα pits, ήξερα ότι είχα δύο γύρους όπου θα μπορούσα πραγματικά να πιέσω με το νέο ελαστικό. Έκανα κάποιες κινήσεις καμικάζι κατά διαστήματα, αλλά έπρεπε να το προσπαθήσω. Λειτούργησε καλά τελικά, αλλά ο Carlos έκανε ξανά καταπληκτική δουλειά».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.