Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Κράτησε το λόγο του ο Hamilton


Ο Hamilton είχε τη δυνατότητα να περάσει τον Bottas μετά το pit stop του για να επιτεθεί στα δύο αυτοκίνητα της Ferrari, με τον Sebastian Vettel να αγωνίζεται με ένα ζήτημα στο σύστημα διεύθυνσης αν και κρατήθηκε από τον Kimi Raikkonen τελικά.
Ο Βρετανός δεν μπόρεσε να βρει έναν τρόπο να περάσει και υποσχέθηκε να δώσει τη θέση πίσω στον Bottas, το οποίο το έκανε στην τελική στροφή για να αποτρέψει ένα πολύ γρήγορο Max Verstappen από ενδεχομένως να του πάρει τη θέση.
Ο τερματισμός του Hamilton στη 4η θέση σημαίνει ότι είναι 14 βαθμούς πίσω από τον Vettel στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά δήλωσε ότι έπρεπε να δώσει πίσω τη θέση σε βάρος ορισμένων επιπλέον βαθμών.
«Είναι δύσκολο για το πρωτάθλημα αλλά είμαι άνθρωπος που κρατάω το λόγο μου», δήλωσε ο Hamilton στο paddock. «Είπα ότι αν δεν μπορώ να τους περάσω, θα τον αφήσω να περάσει».
«Η επιβράδυνση των επτά δευτερολέπτων ήταν σκληρή και ήμουν νευρικός για τον θα να χάσω μια θέση από τον Verstappen αλλά ευτυχώς δεν το έκανα».
Ο Hamilton παρεμποδίστηκε από προβλήματα επικοινωνίας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, εμποδίζοντας τον να περάσει μπροστά τον Bottas και να ξεκινήσει τη μεγαλύτερη επίθεση στη Ferrari.
«Δεν ήταν τέλεια [χάνοντας το ραδιόφωνο] αλλά επέστρεψε στο τέλος, το καταφέραμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», πρόσθεσε.
«Δεν ξέρω γιατί η Ferrari ήταν αργή. Νόμιζα ότι ανησυχούσαν για τα ελαστικά που δεν άντεχαν την απόσταση και έτσι πήγαιναν αργά και νομίζαμε ότι θα επιταχύνουν αργότερα αλλά δεν το έκαναν».
«Είχα αυτόν τον ρυθμό, αλλά ήμουν κολλημένος πίσω από το Valtteri και δεν μπορούσα να πω στην ομάδα ότι είχα την ταχύτητα για να τους προλάβω. Δεν ξέρω πόσους γύρους ήμουν πίσω, αλλά τα ελαστικά μου είχαν φθαρεί κάπως».
«Μόλις το έκανα, έκανα ό, τι μπορούσα μέχρι που έπρεπε να περάσω έναν που ήταν ένα γύρο πίσω και πάτησε στο ακάθαρτο στο εξωτερικό της πίστας και τα ελαστικά άρχισαν να πέφτουν σε απόδοση μετά από αυτό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.