Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Διπλός τερματισμός για την Force India στους βαθμούς παρά την σύγκρουση



Ο Esteban Ocon κατηγόρησε τον teammate του Sergio Perez ότι κατέστρεψε το αυτοκίνητό του στην πρώτη στροφή του Grand Prix της Ουγγαρίας, καθώς οι δυο Force India συγκρούστηκαν για ακόμα μια φορά.
Μετά την καταστροφική σύγκρουσή τους στο Μπακού, που κόστισε στην ομάδα έναν πιθανό τερματισμό στο βάθρο, ο Perez βρέθηκε δίπλα στον Ocon στην έξοδο της πρώτης στροφής στην Ουγγαρία.
Και τα δύο αυτοκίνητα συνέχισαν, αν και το μονοθέσιο του Ocon βγήκε λαβωμένο από την σύγκρουση με κάποια αεροδυναμικά κομμάτια να φεύγουν από αυτό, και ο Perez υπέστη μια ελαφριά ζημιά στη πτέρυγα.
«Ήταν ένα αρκετά δύσκολο το ξεκίνημα», δήλωσε ο Ocon, ο οποίος τερμάτισε στην ένατη θέση. «Δεν ξέρω τι έκανε ο Sergio, αλλά πιθανότατα έχασε λίγο το φρενάρισμα του και έπεσε πάνω μου, αλλά θα μπορούσε να είναι χειρότερο».
«Στο τέλος καταφέραμε να τερματίσουμε και οι δυο στη δεκάδα, το οποίο είναι υπέροχο κοιτάζοντας το πόσο δύσκολο ήταν για εμάς αυτό το Σαββατοκύριακο».
«Μπροστά από την McLaren και τη Renault, μπορούμε να κάνουμε διακοπές χαρούμενοι».
Ο Perez είπε ότι η επαφή δεν είχε συνέπειες στο μονοθέσιο του, επιτρέποντάς του να ανέβει από το δέκατη τρίτη θέση και να τερματίσει μπροστά από τον Ocon στην όγδοη θέση.
«Κατέστρεψε την εμπρόσθια πτέρυγα μου, η οποία δεν επηρέασε πάρα πολύ την ισορροπία, αλλά σε γενικές γραμμές η εικόνα δεν ήταν καλή», δήλωσε ο Perez. «Είναι το χειρότερο Σαββατοκύριακο της σεζόν από την άποψη της ταχύτητας».
«Δυσκολευόμουν πολύ με το αυτοκίνητο, οπότε χαίρομαι που πήγαμε προς τα εμπρός και πήραμε κάποιους αρκετούς βαθμούς».
Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Bob Fernley θέλησε να μην σταθεί στη σύγκρουση, λέγοντας: «Ήταν πολύ μικρό περιστατικό, απλά ένα συμβάν στη πρώτη στροφή».
«Και οι δύο ήρθαν με καλά αποτελέσματα, οπότε δεν είναι θέμα, με τόσα πολλά μονοθέσια να συνωστίζονται στην πρώτη στροφή, κόστισε λίγο στον Esteban, αλλά δεν ήταν σοβαρό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.