Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Η Ρωσία δημιουργεί δικούς της οίκους αξιολόγησης

Η Ρωσία, με απόφαση της κυβέρνησης, περνάει στην ίδρυση των δικών της οίκων αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας, που θα προβαίνουν σε αξιολογήσεις βάσει κριτηρίων εθνικής κλίμακας.

Η κυβερνητική απόφαση, που ελήφθη χθες με ημερομηνία 12 Ιουλίου 2017, δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχοντας ως πηγή το vedomosti.com.

Η ουσία της απόφασης αφορά την μετάβαση, από την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας στην οποία προβαίνουν οι γνωστοί οίκοι αξιολόγησης Fitch Ratings, Standard & Poor's, Moody's Investors Service σε αξιολογήσεις που βασίζονται σε κριτήρια εθνικής κλίμακας.

Η απόφαση επιφέρει τροποποιήσεις σε κανονιστικές πράξεις και θέτει περιορισμούς όσον αφορά την χρήση της αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας από κυβερνητικά όργανα και την Κεντρική Τράπεζα που πραγματοποιείται για ρωσικές εταιρείες. Επιτρέπεται η χρήση μόνο αξιολογήσεων που κάνουν εγκεκριμένοι οίκοι αξιολόγησης, οι οποίοι προβαίνουν σε αξιολογήσεις με βάση την εθνική κλίμακα κριτηρίων αξιολόγησης.



Πηγή: http://www.protothema.gr/economy/article/696893/i-rosia-dimiourgei-dikous-tis-oikous-axiologisis/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.