Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Δεν έχω τίποτε εναντίον ενός ενιαίου προϋπολογισμού στην Ευρωζώνη, λέει η Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα στο Παρίσι ότι καταρχήν δεν εναντιώνεται σε «έναν προϋπολογισμό της Ευρωζώνης», ενώ εκτίμησε ότι θα «μπορούσε να γίνει συζήτηση» περί ενός «Ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών», ερωτηθείσα σχετικά με προτάσεις του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Δεν έχω τίποτε εναντίον ενός προϋπολογισμού της Ευρωζώνης», είπε η καγκελάριος κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν με τον Μακρόν κατά το κλείσιμο του 19ου γαλλογερμανικού υπουργικού συμβουλίου στο Ελιζέ, πριν προσθέσει: «για τον Ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών, μπορούμε να το συζητήσουμε».

Η Μέρκελ είχε προτείνει και η ίδια, αλλά ανεπιτυχώς, να υπάρξει ένας «μικρός προϋπολογισμός» της Ευρωζώνης το 2012.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία διεκδικεί τέταρτη θητεία στο αξίωμα στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, παρατήρησε πάντως ότι τα ζητήματα αυτά δεν μπορούν να διευθετηθούν παρά μόνο έπειτα από την αναμέτρηση αυτή.

Παρότι δήλωσε ευνοϊκά διακείμενη έναντι «ενός πολύ φιλόδοξου χρονοδιαγράμματος για την Ευρωζώνη», η Μέρκελ έσπευσε να συμπληρώσει ότι για «τέτοιες εξελίξεις εκ θεμελίων» η γερμανική κυβέρνηση είναι «ανάγκη» να διαβουλεύεται με την Μπούντεσταγκ, το ομοσπονδιακό γερμανικό κοινοβούλιο.

«Δεν θα χρονοτριβήσουμε, αλλά αυτό δεν μπορεί να θεσπιστεί χωρίς καμιά συζήτηση», επέμεινε η ίδια.Πηγή: http://www.protothema.gr/economy/article/696902/den-eho-tipote-enadion-enos-eniaiou-proupologismou-stin-eurozoni-leei-i-merkel/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου