Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

123
Ή Ιούλιο ή από Σεπτέμβριο θα δοκιμάσει τις αγορές η κυβέρνηση, αποκλείοντας η έκδοση του πενταετούς ομολόγου να πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο, διότι η ρευστότητα είναι περιορισμένη.
Αν και η άμεση έξοδος στις αγορές αποτελεί βασικό στοιχείο του κυβερνητικού σχεδιασμού για την  ανατροπή της δημοσκοπικής εικόνας, πηγές πολύ κοντά στις συζητήσεις, υπογραμμίζουν ότι το οικονομικό επιτελείο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και  τις αποδόσεις των  ελληνικών ομολόγων και στη συνέχεια θα αποφασίσουν για το καταλληλότερο τάιμινγκ. 

Όπως προκύπτει από τη συζήτηση στο  Πολιτικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης, πλέον η κυβέρνηση βάζει προς εφαρμογή το σχέδιο εξάντλησης της τετραετίας, με σκοπό να ξανακερδίσει την κοινωνία και να μετριάσει τη δυσαρέσκεια των πολιτών, εξαιτίας των μνημονιακών μέτρων που ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μέγαρο Μαξίμου, οικονομικό επιτελείο και τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζουν στο πως θα συνεχίσουν από εδώ και πέρα χωρίς την αξιολόγηση, αλλά και ποιοι θα είναι οι βασικοί άξονες του προγράμματος της κυβέρνησης, αναζητώντας ένα νέο αφήγημα- success story. 

Στο πλαίσιο αυτό,  συνεδριάζει  το υπουργικό συμβούλιο όπου θα συζητηθούν τα προς κατάθεση νομοσχέδια, στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, νομοσχέδια του υπουργείου Παιδείας και του Εσωτερικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.