Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

ΜΕΤΑ: Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη απεργία και στις συγκεντρώσεις στον Τουρισμό, στις 20 Ιούλη

ΜΕΤΑ: Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη απεργία και στις συγκεντρώσεις στον Τουρισμό, στις 20 Ιούλη
Οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό – Επισιτισμό απεργούν στις 20 Ιούλη ενάντια στις μεσαιωνικές συνθήκες και στην εντατικοποίηση της εργασίας, διεκδικώνταςπλήρη και σταθερή εργασία με δικαιώματα.

Το «successstory» της αποκαλούμενης βαριάς βιομηχανίας της χώρας, του Τουρισμού,στηρίζεται στο αίμα των εργαζομένων του κλάδου. Μισθοί πείνας, ατέλειωτες ώρες δουλειάς, σπαστά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες, εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, εξάντληση, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, εργοδοτική τρομοκρατία, απαγόρευση συνδικαλιστικής δράσης είναι μόνον μερικά από τα «στοιχεία» που κυβέρνηση, εργοδοσία και συστημικά ΜΜΕ αποκαλούν ως «τουριστικό θαύμα».

Αδιαμφισβήτητη αποτύπωση της πραγματικότητας είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τα στοιχεία από τα 9.900 ξενοδοχεία στη χώρα μόνο στα 90 εφαρμόζεται – με πολλά ερωτηματικά- η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας!

Τέτοια όμως «ανάπτυξη», όπου στους ξενοδόχους θα συσσωρεύονται υπερκέρδη και στους εργαζόμενους του κλάδου φτώχεια, εξαθλίωση, ανασφάλεια και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε!

Το ΜΕΤΑ στηρίζει όλα τα αιτήματα των εργαζομένων στους κλάδους του Τουρισμού – Επισιτισμού και αγωνίζεται μαζί με τους εργαζόμενους για πλήρη και σταθερή εργασία, για την κατάργηση όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της ενοικιαζόμενης εργασίας, για τη μείωση του ωραρίου και των διακρίσεων μεταξύ των εργαζομένων, για την επαναφορά του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, των ΣΣΕ και της Διαιτησίας, καθώς και όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων που απωλέσθησαν κατά τη μνημονιακή περίοδο.

Καλεί τέλος όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις 24ωρη απεργία στις 20 Ιούλη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων.


από ergasianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.