Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ τα κοσμοπολίτικα νησιά

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ τα κοσμοπολίτικα νησιά
Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μπήκαν τα κοσμοπολίτικα νησιά με μεγάλο τουρισμό και συγκεκριμένα η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα, καθώς και άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπου προέκυψε ότι πάνω από το 50% των ελεγθέντων είναι παραβάτες, (σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και το 100%), ενώ προτάθηκε και το κλείσιμο κάποιων επιχειρήσεων για ένα διάστημα.
Μάλιστα, στη Ζάκυθο έχουν ληφθεί και δείγματα για ποτά "μπόμπες" και αναμένονται τα αποτελέσματα προκειμένου να υποβλήθούν κυρώσεις, όπου προκύψει παρανομία.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τον τελευταίο μήνα, (17 Ιουνίου-16 Ιουλίου), η Οικονομική Αστυνομία πραγματοποίησε ελέγχους σε συνολικά 119 επιχειρήσεις για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε Ζάκυνθο, Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Αργολίδα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Πιερία. Από τους 119 ελέγχους διαπιστώθηκαν συνολικά 80 παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, για τις οποίες ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες, ΔΟΥ, προκειμένου να επιβάλουν τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου