Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Στο ATP Finals για 15η φορά ο Roger!

Roger Federer

Με την κατάκτηση του 2ου Grand Slam τίτλου του για το 2017, o Roger Federer εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή του στο ATP World Tour Finals του Λονδίνου. Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών, ήδη ο πιο πετυχημένος τενίστας στο τουρνουά με 6 τίτλους, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ΑΤΡ που προκρίθηκε για 15η φορά στα Finals!
Μετά και το νέο θρίαμβό του στο Wimbledon, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής για 8η φορά στην καριέρα του και για πρώτη χωρίς να απωλέσει ούτε ένα σετ, ο Roger Federer "σφράγισε" και την επιστροφή του στην O2 Arena του Λονδίνου, για το ATP World Tour Finals, που θα γίνει από τις 12 έως τις 19 Νοεμβρίου.
"Ανυπομονώ να επιστρέψω στο Λονδίνο το Νοέμβριο. Λυπήθηκα που δεν μπόρεσα να αγωνιστώ εκεί πέρσι, μου αρέσει πολύ να αγωνίζομαι εκεί και δεν είχα χάσει ούτε ένα τουρνουά από το 2002", δήλωσε ο Federer.
O 36χρονος Ελβετός, κάτοχος 19 Grand Slam τίτλων, έχει το ρεκόρ με τις περισσότερες συνεχόμενες παρουσίες στο ATP Finals, καθώς από το 2002 μέχρι το 2015 αγωνίστηκε σε 14 συνεχόμενα τουρνουά και δεν έχασε ούτε ένα. Αναδείχθηκε πρωταθλητής στις 6 από αυτές (ρεκόρ), το 2003, το 2004, το 2006, το 2007, το 2010 και το 2011.
Πέρσι δεν αγωνίστηκε σε κανένα τουρνουά μετά από το Wimbledon κι έτσι δεν διεκδίκησε καν κάποιο από τα 8 εισιτήρια των φιναλίστ του Λονδίνου, με αποτέλεσμα να χαλάσει αυτό το σερί. Θα επιστρέψει όμως στο τουρνουά το 2017, όταν και θα αγωνιστεί για 15η φορά, κάνοντας άλλο ένα νέο ρεκόρ συμμετοχών.
Ως πρωταθλητής 2 Grand Slam τίτλων, ο Federer δεν χρειάζεται καν θέση ανάμεσα στους 8 πρώτους της κατάταξης Race to London, για να παίξει στο Λονδίνο. Ωστόσο είναι και πολύ δύσκολο να μην είναι στην τελική 8άδα, αφού μετά και το Wimbledon πέρασε στη 2η θέση, πίσω μόνο από τον Rafael Nadal - έχοντας αγωνιστεί σε 2 λιγότερα τουρνουά από τον Ισπανό.
Ο Federer έχει κερδίσει όλες τις μεγάλες διοργανώσεις που συμμετείχε στο 2017, το Australian Open, το Indian Wells Masters, το Miami Open και το Wimbledon. Έχει 25-0 νίκες στα μεγάλα τουρνουά και 31-2 συνολικά στη χρονιά, έχοντας κερδίσει έναν ακόμη τίτλο, το Gerry Weber Open στο Halle.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.