Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Απολογισμός διετίας και εκλογικό δίλημμα του 2019 από τον Τσίπρα στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

Απολογισμός διετίας και εκλογικό δίλημμα του 2019 από τον Τσίπρα στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ - Media
Με απολογισμό πεπραγμένων αλλά και τους στόχους για την επόμενη διετία ως τη λήξη της κυβερνητικής θητείας άνοιξε τις εργασίες της κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής.
Ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε και τις δύο κυβερνητικές θητείες (δηλαδή και το πρώτο επτάμηνο του 2015) ενώ έθεσε ορίζοντα διετίας για την ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας. Μάλιστα, επιχείρησε να παρουσιάσει σε αδρές γραμμές το εκλογικό δίλημμα του 2019:
«απομένουν δύο χρόνια μέχρι τις εκλογές του 2019» σημείωσε, διάστημα κατά το οποίο «οφείλουμε να ολοκληρώσουμε τη μετάβαση στην κανονικότητα και την ανάπτυξη». «Ποια θα είναι η Ελλάδα το 2019 όταν θα διεκδικούμε εκ νέου τη στήριξη του ελληνικού λαού, σε σύγκριση με αυτό που παραλάβαμε;» αναρωτήθηκε και συνέχισε «και ποια θα είναι η πολιτική παράταξη που θα διαχειριστεί την Ελλάδα μετά την κρίση, τα μνημόνια και την επιτροπεία»;
Ο πρωθυπουργός εστίασε επί της ουσίας στα δύο αντίπαλα πολιτικά σχέδια, επαναφέροντας μάλιστα το πολιτικό – ιδεολογικό δίπολο μεταξύ αριστεράς – δεξιάς.
Περιγράφοντας το όραμα του 2019 έθεσε ψηλά στην ατζέντα των στόχων τη βελτίωση των συνθηκών στα πεδία του κοινωνικού κράτους και της εργασίας αλλά και των θεσμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.