Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Rally Σουηδίας – 3η Ημέρα – 1ο Loop – Απομακρύνεται ο Neuville, ρεσιτάλ Tanak



Ο Thierry Neuville συνεχίζει να ανοίγει τη διαφορά του από τους διώκτες του και να προηγείται ασφαλώς στα μισά της 3ης ημέρας του Rally Σουηδίας. Σταθερά δεύτερος είναι ο Jari-Matti Latvala, τρίτος και με 3/3 στις πρωινές ειδικές είναι ο Ott Tanak.

Ο Βέλγος συνεχίζει στο δικό του ρυθμό, χωρίς να έχει κερδίσει καμία ειδική σήμερα, αλλά με σταθερότητα και χωρίς λάθη βελτιώνει τη διαφορά του από τον οδηγό της Toyota.
Ο τελευταίος φαίνεται να χάνει χρόνο, μιας και πήρε δύο ρεζέρβες το πρωί, βαραίνοντας σημαντικά το πίσω μέρος του Yaris WRC. Ωστόσο, κι αυτός νιώθει σε καλή κατάσταση.
Ο Tanak είναι αυτός που εντυπωσίασε στο πρωινό σκέλος. Πήρε και τις τρεις ειδικές, ενώ στην πρώτη, μήκους 31 χλμ, κατέγραψε μ.ω.τ. 137,81 χλμ/ώρα. Τέτοιου είδους ταχύτητες ώθησαν τους διοργανωτές να ακυρώσουν την SS12, επανάληψη της SS9, για λόγους ασφαλείας.
Τέταρτος βρίσκεται ο Sebastien Ogier, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι πλέον δεν ξεκινά πρώτος, δεν έχει βρει το ρυθμό των πρωτοπόρων. Ωστόσο, τα 14 δευτ. που τον χωρίζουν από την 3η θέση είναι μία απόσταση που καλύπτεται.
Πέμπτος και ταχύτερος από τις Citroen είναι ο Kris Meeke, που πιέζει να φτάσει ξανά τον Γάλλο οδηγό της M-Sport
Dani Sordo και Craig Breen έχουν τη δική τους μάχη στην 6η και 7η θέση, αντίστοιχα, ενώ ο όγδοος Elfyn Evans κρατά σταθερά πίσω του τον Stephane Lefebvre.
Τη δεκάδα κλείνει ο Hayden Paddon, ο οποίος έχασε την υποβοήθηση στο τιμόνι του από την πρώτη κιόλας ειδική της μέρας, με αποτέλεσμα να νιώθει πως «παλεύει με ένα λιοντάρι 200 κιλών».
Όσον αφορά το περίφημο Colin Crest, το οποίο βρίσκεται στην SS11 και SS14, ο Mads Ostberg πέρασε καλύτερα από όλα τα WRCars νέας γενιάς.
Ειδικές που έχει κερδίσει κάθε οδηγός:
  • T. Neuville: 5
  • Ott Tanak: 4
  • J.M. Latvala: 2

Αναλυτικά η κατάταξη:
ΘέσηΟδηγόςΣυνοδηγόςΔιαφορά
1T. NeuvilleN. Gilsoul1:46:41.6
2J.M. LatvalaM. Anttila+32.8
3O. TanakM. Jarveoja+9.2
4S. OgierJ. Ingrassia+14.2
5K. MeekeP. Nagle+14.1
6D. SordoM. Marti+46.8
7C. BreenS. Martin+39.0
8E. EvansB. Barritt+1:21.0
9S. LefebvreG. Moreau+1:14.9
10H. PaddonJ. Kennard+10.4

Οι χρόνοι σε κάθε ειδική:
SS9:
SS10:
SS11:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.