Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Οριακές απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Μαζεύτηκαν αρκετά οι πρωϊνές απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η μετοχή της Eurobank και μια σειρά άλλων μετοχών διατηρούν την αγορά στα τρέχοντα επίπεδα.

Η πρωϊνή πτώση - η οποία για πολλούς ήταν και ένα είδος αποδοκιμασίας της πολιτικής που ακολουθεί ο Σύριζα με τις παροχές – προκάλεσε ρευστοποιήσεις ύστερα βεβαίως και απο την άνοδο των τελευταίων εβδομάδων.

Οι αντοχές που επιδεικνύει η αγορά είναι ενδεικτικές της αλλαγής συμπεριφοράς των ξένων επενδυτών απέναντι στην Ελλάδα, καθώς έχουν αποφασίσει να τοποθετηθούν ανεξάρτητα της πολιτικής του Σύριζα Η προεξόφληση της πολιτικής αλλαγής είναι πιο εμφανής στην αγορά ομολόγων. 

Στην αγορά εξάλλου δεν αλλάζει κάτι εκτός εαν προκύψει μαι γερή διόρθωση στα ξένα χρηματιστήρια, κάτι που δεν φαίνεται ακόμη. Όσο πιο γρήγορα διεξαχθούν οι εκλογές στην Ελλάδα, τόσο πιο άνετα θα αισθανθούν και οι επενδυτές στην Ελλάδα. 

Πριν απο λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 772,06 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,09% .

Κέρδη 1,02% για την Eurobank στα 0,7425 ευρώ, μετοχή η οποάι συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο με αρκετές συναλλαγές καθώς προχωρεί το σχέδιο συγχώνευσης ενω αναμένεται και αναβάθμιση σε Διεθνή Δείκτη. Πτώση 2,63% για την Alpha bank στα 1,48 ευρώ. Οριακή άνοδος 0,26% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,93 ευρώ. Κέρδη 0,84% για τα Ελληνικά Πετρέλαια στα 8,35 ευρώ. Άνοδος 0,57% για την ΓΕΚ στα 5,33 ευρώ. Κέρδη 0,99% για την Μπέλα .


Πηγή: https://www.protothema.gr/economy/article/882677/apoleies-sto-hrimatistirio-athinon-meta-to-anodiko-seri/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.