Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Η συνταγή της εβδομάδας: Τραχανόπιτα

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό
Ένα γλυκό παραδοσιακό για τις Απόκριες, εκτός από το γαλακτομπούρεκο! 


Υλικά
¾ του λίτρου γάλα
300 γραμμάρια τραχανά
400 γραμμάρια καρύδα (ινδοκάρυδο τριμμένο). 
Μισό κιλό ζάχαρη
Λίγη κανέλα

Φύλλο κρούστας- βιτάμ
Για το σιρόπι
Μισό κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό


Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε το γάλα με τον τραχανά και το βάζουμε να πάρει μια βράση. Κατόπιν ρίχνουμε την ζάχαρη και την καρύδα. Γίνεται ένα πηχτό μείγμα. Απλώνουμε εν συνεχεία 2-3 φύλλα στο ταψί βουτυρομένα.
Βάζουμε μις στρώση από το μείγμα. Τοποθετούμε άλλα δυο φύλλα και πάλι μια στρώση και πάλι δυο φύλλα και άλλη μια στρώση μείγματος και καλύπτουμε το ταψί με τα υπόλοιπα φύλλα και κατόπιν κόβουμε τα κομμάτια και ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς.

Αφού ψήσει, ρίχνουμε το σιρόπι από πάνω.




Καλή επιτυχία! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.