Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Η Βρετανία μειώνει τις προβλέψεις ανάπτυξης για το 2019 στο 1,2% από 1,6%

Μειώνει τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη το 2019 η Βρετανική κυβέρνηση όπως προκύπτει από την εξαμηνιαία ενημέρωση για τον προϋπολογισμό που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμμοντ.
Σύμφωνα με αυτές το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα αυξηθεί κατά 1,2% το 2019, σε σχέση με τις εκτιμήσεις για αύξηση κατά 1,6% που περιλαμβάνονταν στην πλήρη δήλωση του προϋπολογισμού του τον Οκτώβριο.
Οι οικονομολόγοι πάντως ανέμεναν ότι οι προοπτικές ανάπτυξης θα μειωθούν λόγω της αποτυχίας της Βρετανίας να ξεκαθαρίσει την αβεβαιότητα για το Brexit και την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.
Οι προβλέψεις ανάπτυξης για το 2020 και το 2021 ανήλθαν σε 1,4 και 1,6% αντίστοιχα, σε σύγκριση με προβλέψεις για αύξηση 1,4% και για τα δύο έτη στη δήλωση προϋπολογισμού τον Οκτώβριο.
Σημειώνεται ωστόσο ότι τα στοιχεία που παρουσίασε Hammond προέρχονται από την Υπηρεσία για την Ευθύνη του Προϋπολογισμού η οποία και θεωρεί ως βασικό της σενάριο ότι η Βρετανία θα εξασφαλίσει μια συμφωνία Brexit, αποφεύγοντας το σοκ να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μεταβατική περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.