Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Αχτσιόγλου: Ποινικές κυρώσεις στους εργοδότες που δεν καταβάλουν την αύξηση μισθού

Αχτσιόγλου: Ποινικές κυρώσεις στους εργοδότες που δεν καταβάλουν την αύξηση μισθού
«Η μη καταβολή της αύξησης του κατώτατου μισθού, ο οποίος είναι νόμος του κράτους, επισύρει ποινικές και διοικητικές κυρώσεις» υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, προσθέτοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός έχει τη δυνατότητα ελέγχου εφαρμογής του μέτρου από τις επιχειρήσεις μετά το τέλος της περιόδου προσαρμογής τους στα νέα δεδομένα, στις 28 Φεβρουαρίου.
Η Ε. Αχτσιόγλου υπογράμμισε, εκ νέου, ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου θα συμβάλουν στην περαιτέρω μείωση της ανεργίας, καθώς «η αύξηση των μισθών είναι κρίσιμη μεταβλητή, ιδίως σε μια οικονομία όπως η ελληνική, όπου η παραγωγικότητα επηρεάζεται από τη ζήτηση».
Αναφέρει επίσης ότι η ρύθμιση οφειλών αποκλειστικά προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα τεθεί σε εφαρμογή τον Μάρτιο και θα αφορά το σύνολο των οφειλών που έχουν σωρευτεί ως την 31η Δεκεμβρίου 2017. Η ρύθμιση θα προβλέπει εκτός από το «κούρεμα» των προσαυξήσεων κατά 85%, «κούρεμα» βασικής οφειλής μέσω του επανυπολογισμού των εισφορών στη βάση των πραγματικών εισοδημάτων που είχαν οι ασφαλισμένοι τα έτη 2002-2016.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.