Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Πώς θα δοθούν τα αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια – Ποιοι τα δικαιούνται


Από το «υπερπλεόνασμα» του φετινού Κρατικού Προϋπολογισμού θα καταβληθούν τα αναδρομικά σε εκατοντάδες χιλιάδες λειτουργούς του Δημοσίου που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.
Η πληρωμή των ποσών, το συνολικό ύψος των οποίων ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των αναδρομικών που αναλογούν στους συνταξιούχους, θα γίνει το αργότερο έως το τέλος του τρέχοντος έτους, είτε εφάπαξ τον Δεκέμβριο είτε σε τρεις μηνιαίες δόσεις, από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο.
Η κυβέρνηση αποφάσισε όχι απλά να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές που επιβλήθηκαν από τον Αύγουστο του 2012 στις αποδοχές των αμειβομένων με ειδικά μισθολόγια, αλλά να δώσει πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που επιδίκασε το ΣτΕ.
Προεκλογικά δώρα
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι συναρμόδιοι υπουργοί έλαβαν πρόσφατα την απόφαση να καταβληθούν και στους ιατρούς του ΕΣΥ αναδρομικά τουλάχιστον 4 ετών και ενός μηνός, από τον Οκτώβριο του 2014 και μετά, παρά το γεγονός ότι η απόφαση που είχε εκδώσει γι’ αυτούς το ΣτΕ επιτρέπει την καταβολή αναδρομικών από τον Μάρτιο του 2018 και μετά. Κι όλα αυτά βεβαίως μόνο και μόνο επειδή το 2019 είναι έτος εκλογών, καθοριστικό για το μέλλον των συγκυβερνώντων κομμάτων.
Με αφορμή λοιπόν τις αποφάσεις του ΣτΕ με τις οποίες έχουν κριθεί αντισυνταγματικές οι περικοπές που επιβλήθηκαν με το νόμο 4093/2013, κατά το χρονικό διάστημα από την 1η-8-2012 έως την 31η-12-2017, σε βασικούς μισθούς και επιδόματα που καταβάλλονταν βάσει ειδικών μισθολογίων, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, καθηγητές ΑΕΙ και ιατροί του ΕΣΥ αναμένεται να εισπράξουν εντός του έτους 2018 αναδρομικά που αντιστοιχούν σε πολλούς μήνες.



Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.