Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Η Μέρκελ ζητά συγγνώμη από τους Γερμανούς για την υπόθεση Μάασεν

Συγγνώμη από το γερμανικό λαό ζήτησε σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ εκφράζοντας τη λύπη της για την αναστάτωση που προκάλεσε η πολύκροτη υπόθεση Μάασεν

Απευθυνόμενη σε στελέχη του κόμματός της, των Χριστιανοδημοκρατών, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε τη λύπη της για τους εσφαλμένους χερισμούς σχετικά με την υπόθεση του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, τον οποίο «ξήλωσε» για να τον αναβαθμίσει σε υφυπουργό.

Η Μέρκελ παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη στην υπόθεση Μάασεν και δεσμεύτηκε ότι εφεξής ο συνασπισμός θα ασχοληθεί με καίρια θέματα, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.

«Ο νέος συμβιβασμός ήταν κατάλληλος, είναι διαπραγματεύσιμος επειδή δεν είναι προαγωγή», τόνισε η Μέρκελ εξηγώντας πως η μετακίνηση του Μάασεν είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης των ηγετών του Groko «μεγάλου συνασπισμού» κι όχι αναβάθμιση. 

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό «Focus», η Μέρκελ δήλωσε ότι έχει συνειδητοποιήσει πως η προαγωγή του Μάασεν ως υφυπουργού, «δεν μπορούσε να πείσει τα στελέχη του συνασπισμού». 

Κάνοντας την αυτοκριτική της, παραδέχεται επίσης ότι ο μεγάλος συνασπισμός έχει ασχοληθεί τελευταία πάρα πολύ με τον εαυτό του. «Αυτό πρέπει να αλλάξει», υποστήριξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Χανς Γκέοργκ Μάασεν αποχωρεί από το αξίωμα του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών για να διοριστεί υφυπουργός Ασφαλείας στο υπουργείο Εσωτερικών του Χορστ Ζεεχόφερ.

«Αυτός ο διορισμός είναι προαγωγή»,είχαν σχολιάσει πολλά στελέχη του συνασπισμού όπως και ο γερμανικός Τύπος.

Η κομματική νεολαία του SPD «Juso» είχε απειλήσει με αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό μετά την αναβάθμιση του Μάασεν θεωρώντας την απόφαση του «Groko» ως «ανοησία». 

Υπενθυμίζεται ότι, ο Χανς Γκέοργκ Mάασεν είχε επικρίνει δριμύτατα τη Γερμανίδα καγκελάριο με αφορμή τα επεισόδια στο Κέμνιτς μεταξύ ακροδεξιών και αριστερών ομάδων.


Πηγή: https://www.protothema.gr/world/article/823639/i-merkel-zita-suggnomi-apo-tous-germanous-gia-tin-upothesi-maasen/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.