Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

MotoGP – Αγώνας GP Γαλλίας – Άνετη νίκη Marquez, πτώσεις για Dovi, Zarco



Ο Marc Marquez επέκτεινε το προβάδισμα του στη βαθμολογία του MotoGP με μια σχετικά απλή νίκη στο γαλλικό Grand Prix στο Le Mans, βοηθούμενος από πτώσεις για τον Andrea Dovizioso και τον Johann Zarco.
Ο αναβάτης της Honda, Marquez έχει τώρα ένα μεγάλο πλεονέκτημα 36 βαθμών μετά από μια νίκη που δεν φαινόταν να χάνεται, αφού οι δύο βασικοί αντίπαλοί του έπεσαν νωρίς.
Ο Marquez είχε πέσει χαμηλά έως την έκτη θέση στην αρχή ενός σκληρού πρώτου γύρου, όπως ο Jorge Lorenzo είχε άψογη εκκίνηση από την έκτη θέση για να πάει το προβάδισμα από τους Zarco και Dovizioso. Μέχρι το τέλος του δεύτερου γύρου, ο Marquez είχε ανακάμψει στην τέταρτη θέση, για να είναι μέρος μιας ομάδας τεσσάρων αναβατών.
Ο Dovizioso πέρασε τον τοπικό ήρωα Zarco για τη δεύτερη θέση στην δεξιά La Chapelle στον τρίτο γύρο και πέρασε τον Lorenzo για να πάρει το προβάδισμα στην αρχή του πέμπτου γύρου. Όμως, καθώς η ηγετική ομάδα έφτανε ξανά στη La Chapelle, ο Dovizioso έχασε το εμπρός μέρος της εργοστασιακής Ducati και έπεσε στο χαλίκι, έχοντας τη δεύτερη αποχώρησή του σε ισάριθμους αγώνες.
Τρεις γύρους αργότερα, ενώ υπερασπίστηκε τη δεύτερη θέση από τον Marquez, ο Zarco υπέστη παρόμοια μοίρα με τον Dovizioso καθώς έπεσε στη διπλή δεξιά Garage Vert, τελειώνοντας τις ελπίδες του για μια νίκη στο MotoGP.
Αυτό άφησε τον Lorenzo με μικρό προβάδισμα από τον Marquez, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι ο Marquez είχε εξαιρετικά καλύτερο ρυθμό από την Ducati και το αναπόφευκτο προσπέρασμα ήρθε στη La Chapelle στον 10ο γύρο.
Ο Danilo Petrucci, προωθήθηκε στην τρίτη θέση μετά από την κατάρρευση των Dovizioso και Zarco, και κατάφερε να ακολουθήσει τον Marquez περνώντας τον Lorenzo στον επόμενο γύρο στην αριστερή Musee, αλλά δεν μπόρεσε να προκαλέσει για το προβάδισμα.
Ο Marquez μπόρεσε να αφήσει πίσω του τους υπόλοιπους και να διεκδικήσει τη νίκη με τελικό περιθώριο 2.310 δευτερολέπτων.
Αφού προσπεράστηκε από την Pramac της Petrucci, ο Lorenzo δεν μπορούσε να αποτρέψει τον Valentino Rossi της Yamaha, ο οποίος τον πέρασε στη La Chapelle για να διεκδικήσει το πρώτο τερματισμό του στο βάθρο μετά από το Κατάρ στην τρίτη θέση. Ο Lorenzo έπειτα έδωσε περαιτέρω θέσεις στη δεύτερη Pramac Ducati του Jack Miller και στον Dani Pedrosa στην δεύτερη Honda, καταλήγοντας έκτος, 10 δευτερόλεπτα πίσω από τον Marquez.
Ο Maverick Vinales ήταν μόλις 13ος στους πρώτους γύρους, αλλά κατάφερε να ανακάμψει στην έβδομη θέση 13 δευτερόλεπτα πίσω, ενώ ο Cal Crutchlow (LCR Honda) πέρασε τον Aleix Espargaro (Aprilia) στον τελευταίο γύρο για να πάρει την όγδοη θέση.
Ολοκληρώνοντας την 10αδα η Suzuki του Alex Rins, του οποίου ο συμπαίκτης Andrea Iannone έπεσε στον εναρκτήριο γύρο στη La Chapelle.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.