Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Εισφορά 200 εκ. λιρών για τη McLaren από νέο μέτοχο



Ο όμιλος McLaren ανακοίνωσε ότι ο Καναδός Michael Latifi έγινε ο πρώτος νέος μέτοχος της εταιρείας μετά την αποχώρηση του Ron Dennis.
Μία επένδυση ύψους άνω των 200 εκατομμυρίων λιρών θα πραγματοποιηθεί από την Nidala (BVI) Limited, που εδρεύει στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, η οποία ελέγχεται από τον Latifi, τον πατέρα του οδηγού της F2 και δοκιμαστή της Force India, Nicholas.
Οι μοναδικοί άλλοι μέτοχοι στον όμιλο McLaren, ο οποίος περιλαμβάνει τα τμήματα Αυτοκινητοβιομηχανίας, Αγώνων και Εφαρμοσμένων Τεχνολογιών, είναι ο Mansour Ojjeh και ο Mumtalakat, το ταμείο κρατικών επενδύσεων του Μπαχρέιν.
Γνωστός ως λάτρης της Ferrari, ο Latifi εγκατέλειψε την πατρίδα του, το Ιράν, για τον Καναδά με την οικογένειά του ως έφηβος και αρχικά δούλεψε στα McDonald’s.
Απέκτησε πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και στη συνέχεια MBA. Είναι ιδιοκτήτης της Sofina Foods Inc, της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας τροφίμων στον Καναδά.
«Είμαι θαυμαστής της McLaren και των επιχειρήσεων της για κάποιο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Latifi.
«Η McLaren είναι ένας μοναδικός οργανισμός στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, των αγώνων και της τεχνολογίας με συναρπαστικές μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης, γι’ αυτό και έκανα αυτήν την επένδυση. Είμαι περήφανος που είμαι μέλος της McLaren και αυτής της απίστευτης μάρκας.»
Ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren Group, Shaikh Mohammed bin Essa Al Khalifa, δήλωσε: «Η εισροή κεφαλαίων είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στη μελλοντική μας στρατηγική και ο Όμιλος παραμένει τόσο συγκεντρωμένος όσο ποτέ για ανάπτυξη. Είμαστε ευτυχείς που ο Michael Latifi έχει προστεθεί στην οικογένεια της McLaren.»
Μια δήλωση της McLaren που περιγράφει τη συμφωνία επιβεβαίωσε ότι τα χρήματα θα έρθουν το επόμενο έτος.
«Μια εισφορά κεφαλαίου ύψους 203,8 εκατ. λιρών θα καταβληθούν από τη Nidala (BVI) Limited για να αγοράσει 888.135 συνήθεις μετοχές της McLaren Group Limited», αναφέρει η δήλωση. «Τα έσοδα για το νέο κεφάλαιο θα εισπραχθούν κατά το επόμενο έτος.
«Αυτό το νέο κεφάλαιο, το οποίο αποτελεί μέρος της απλούστευσης του Ομίλου τους τελευταίους 12 μήνες, θα ενισχύσει σημαντικά τον ισολογισμό του Ομίλου και θα στηρίξει τα φιλόδοξα αναπτυξιακά του σχέδια που προβλέπονται στο πενταετές επιχειρησιακό του σχέδιο.»
Οι πηγές της McLaren υπέδειξαν πως θα ήταν λάθος να συμπεράνουμε ότι η συμφωνία συνδέεται με τον Nicholas Latifi, δηλαδή με άλλα λόγια είναι καθαρά μία εμπορική ευκαιρία για τον πατέρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.