Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Ότο Φρίκε για Ελλάδα: «Ja» σε βοήθεια υπό αυστηρούς όρους -όχι σε ελάφρυνση του χρέους

«Ναι σε βοήθεια υπό αυστηρούς όρους,όχι σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Αυτή είναι η θέση του Ότο Φρίκε,εκπρόσωπο της δημοσιονομικής πολιτικής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), ενόψει της λήξης του τρίτου προγράμματος στήριξης το καλοκαίρι. 
    
Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Passauer Neue Presse»,ο Ότο Φρίκε επισημαίνει ότι, το ΔΝΤ όπως και ορισμένες χώρες του Ευρωπαικής Ένωσης ζητούν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μ΄έναν έμμεσο τρόπο. Από την άλλη πλευρά, η Γερμανία θα ασκήσει βέτο».
«Μία παράξενη συμφωνία ετοιμάζεται για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από το ΔΝΤ και από άλλες χώρες. Εάν η κυβέρνηση του Βερολίνου το γνωρίζει αυτό, τότε εξαπάτησε την ομοσπονδιακή βουλή (Bundestag). Ή δεν ήξερε τίποτα, ή θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί συνέβη αυτό», τόνισε. 
   
Οι δηλώσεις του πρωτοκλασάτου στελέχους των Ελεύθερων Δημοκρατών έρχονται την ώρα που η Άνγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, φτιάχνουν βαλίτσες για να μεταβούν αύριο στην Ουάσινγκτον.
Ο Ότο Φρίκε καλεί τον Σοσιαλδημοκράτη  υπουργό Οικονομικών να "δείξει αύριο τις διαθέσεις του και να απαντήσει σε ερωτήσεις δίνοντας πληροφορίες στις συνομιλίες που θα έχει στην Ουάσινγκτον".
    
«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση οφείλει να δώσει σαφείς απαντήσεις σε πιθανό κούρεμα του ελληνικού χρέους», δήλωσε και πρόσθεσε: «Τις επόμενες ημέρες θα φανεί εάν η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ έχει εξαπατήσει τους φορολογούμενους της πατρίδας της ή θα βάλει φρένο στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ασκώντας βέτο προκειμένου να διασφαλίσει τα προνόμια της Bundestag.»

 O 53χρονος πολιτικός, πατέρας τριών παιδιών και Ευαγγελιστής, θεωρεί επίσης πως μία συμφωνία ελληνογαλλικών εξοπλισμών θα ήταν ήταν "επιζήμια» για τη Γερμανία.

«Θα ήταν «επιζήμιο» εάν ο Γάλλος πρόεδρος,Εμανουέλ Μακρόν,δηλώσει ότι θα ενεργήσει ως Ευρωπαίος για να διαχειριστεί το ελληνικό ζήτημα αλλά στη συνέχεια η γαλλική αμυντική βιομηχανία ανοίξει την πόρτα της Ελλάδας», πρόσθεσε στη συνέντευξή του.  
   
Χθες,τα γερμανικά ΜΜΕ έγραφαν ότι το ζήτημα των γαλλικών φρεγατών συζητήθηκε και στη Γερμανία, όπου στελέχη των Ελεύθερων Δημοκρατών ζήτησαν από την Άνγκελα Μέρκελ να μην πέσει στην παγίδα που στήνει το Παρίσι στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τον Ότο Φρίκε και άλλους ομοιδεάτες του, υπάρχει άμεση διασύνδεση ανάμεσα στις προτάσεις που καταθέτει το Παρίσι για ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους και για ευνοϊκή αντιμετώπιση της Ελλάδας μετά την έξοδο από το μνημόνιο με τη διαφαινόμενη συμφωνία για αγορά γαλλικών φρεγατών.

«Η γερμανική κυβέρνηση δεν πρέπει να συναινέσει σε κανενός είδους κακή συμφωνία, που εξυπηρετεί τα γαλλικά συμφέροντα και θα αποβεί εις βάρος των Γερμανών φορολογουμένων», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της Κ.Ο. των Φιλελευθέρων, Οτο Φρίκε, όπως ανέφερε το γερμανικό περιοδικό «Spiegel».


Πηγή: https://www.protothema.gr/economy/article/782211/oto-frike-gia-ellada-ja-se-voitheia-upo-austirous-orous-ohi-se-elafrunsi-tou-hreous/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.