Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Φήμες για προσύμφωνο μεταξύ Ferrari – Ricciardo



Ο μεγάλος νικητής του Grand Prix της Κίνας, Daniel Ricciardo, έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον αναφορικά με την ομάδα στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του στη Formula 1. Οι ικανότητές του είναι αδιαμφισβήτητες. Ένα στοιχείο που το καταδεικνύει ατό είναι πως όλες του οι νίκες (6 συνολικά) έχουν προέλθει από μάχες έντονες, μην έχοντας ξεκινήσει στην πρώτη σειρά της εκκίνησης σε καμία από αυτές.
Επομένως, θεωρείται φυσιολογικό μετά από την πολύ καλή εικόνα που παρουσιάζει να γίνεται «μήλον της έριδος» για τις κορυφαίες ομάδες του αθλήματος. Ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι θα παραμείνει στη Red Bull μονάχα εάν του παρέχουν ένα μονοθέσιο με το οποίο μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Δεδομένου του ότι βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο της καριέρας του (29 ετών), κυνηγάει ένα συμβόλαιο με μια ομάδα που θα κάνει πράξη τον απώτερο σκοπό του, που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Κατά τη διάρκεια της σεζόν αναπτύσοονται φήμες για μετακινήσεις οδηγών, ανάλογα με την τρέχουσα κατάσταση και δυναμική της κάθε ομάδας. Στη Mercedes, για παράδειγμα, ο Valterri Bottas βρίσκεται υπό την κρίση των ιθυνόντων της γερμανικής ομάδας, φουντώνοντας όμως τις φήμες για αντικατάστασή του. Στη Ferrari, η πιθανή αποχώρηση του Kimi Raikkonen στο τέλος της χρονιάς, ο οποίος βαδίζει στο 38ο έτος της ζωής του, αναζοπυρώνει τις φήμες για τον αντικαταστάτη του. Ο ίδιος ωστόσο έχει αναφέρει πως δεν έχει ξεκινήσει επαφές με κάποια ομάδα.
Η επικρατέστερη έκβαση της υπόθεσης φαίνεται πως είναι η μετακίνηση του Αυστραλού στη Ferrari εν όψει της επόμενης χρονιάς. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος Mark Hughes έκανε λόγο για υπογεγραμένο προσύμφωνο μεταξύ των δύο πλευρών: «Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη συμβολαιακών επιλογών, όμως αυτό εδώ δείχνει να είναι και από τις δύο πλευρές και μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία (θεωρείται πως είναι η 30 Ιουνίου). Μέχρι εκείνη τη στιγμή καμία πλευρά δεν μπορεί να διαπραγματευτεί επίσημα με άλλο άτομο ή ομάδα αντίστοιχα. Επειδή ο οδηγός δεν είναι στην αγορά εκείνη την περίοδο, οι συζητήσεις για την μετά του 2018 πορεία του ανήκουν με συμβόλαιο στην ομάδα αυτή (σε αυτή την περίπτωση τη Ferrari). Για αυτό θα αμείβεται. Από τώρα μέχρι τότε (Ιούνιο) αυτός και η Ferrari μπορούν να διαπραγματευτούν για ένα μελλοντικό συμβόλαιο. Όλο αυτό είναι μια συμβατική πρακτική στη Formula 1.»
Αναμφίβολα, μια μετακίνηση του Daniel Ricciardo στη Ferrari θα ισχυροποιήσει έντονα την ιταλική ομάδα, με δεδομένη την παραμονή του Sebastian Vettel στη Scuderia. Θα είναι μάλιστα πολύ ενδιαφέρον να δούμε την εκ νέου συνύπαρξη του Γερμανού με τον Αυστραλό, καθώς και το ρόλο του καθενός στην ομάδα, αν προκύψει συμφωνία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2014 που άνηκαν στη Red Bull, ο Αυστραλός είχε τερματίσει στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος, ενώ ο Vettel στην πέμπτη. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.