Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Τη χειρότερη εβδομαδιαία πορεία της εμφάνισε η Wall Street

Η θετική πορεία στην τελευταία συνεδρίαση δεν ήταν αρκετή για να «δημιουργήσει» μία καλή εβδομαδιαία πορεία για την αμερικανική αγορά, η οποία βρέθηκε σε κλοιό πιέσεων καθ' όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, μετά την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας. 

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,06% για να φθάσει στο επίπεδο των 21.858 μονάδων, με τον S&P 500 να εμφανίζει κέρδη 0,13% στις 2.441 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται 0,64% υψηλότερα στις 6.256 μονάδες.

Η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέα παραμένει, με επιθετικές φραστικές παρεμβάσεις και από τις δύο πλευρές. Πάντως οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, ο πληθωρισμός ενισχύθηκε 0,1% τον Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα ενισχύονταν 0,2%.

«Επειδή οι αριθμοί ήταν χαμηλότεροι, η αγορά τους εξέλαβε ως σήμα πως η Fed δεν θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο», εκτίμησε ο Robert Pavlik, κορυφαίος αναλυτής της Boston Private.

Μετά την ανακοίνωση και βάσει του FedWatch της CME Group, οι πιθανότητες η Fed να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων στα τέλη του έτους υποχώρησαν στο 38% έναντι 45% που ήταν πριν.

Πτωτική κίνηση και για τον δείκτη μεταβλητότητας ή «φόβου» Vix, ο οποίος -μετά το ράλι της Πέμπτης- υποχώρησε 3,2% στις 15,52 μονάδες.



Πηγή: http://www.protothema.gr/economy/article/704727/ti-heiroteri-evdomadiaia-poreia-tis-emfanise-i-wall-street/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.