Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Κοντά σε σπίτια η μεγάλη φωτιά στη Ζαχάρω Ηλείας (upd)

Στη Ζαχάρω σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, με τον δήμαρχο Πανταζή Χρονόπουλο να δηλώνει στον ΣΚΑΪ ότι το μέτωπο είναι ανεξέλεγκτο.


Φωτογραφία αρχείου (Menelaos Myrillas / SOOC)
Φωτογραφία αρχείου (Menelaos Myrillas / SOOC)

Σε μικρή απόσταση από τουλάχιστον δύο χωριά μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Ζαχάρω της Ήλείας, με τις εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ενισχύονται σημαντικά από τις 15:00 το απόγευμα.

Ο δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι το μέτωπο είναι  καταστεί ανεξέλεγκτο, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι φλόγες βρίσκονται σε δύσβατη περιοχή και δεν απειλούν άμεσα κατοικημένες περιοχές. Ο δήμαρχος όμως είπε στο σταθμό μας ότι το μέτωπο απειλεί τα χωριά Μίνθη και Κωστομέρα.

Ο φλόγες νωρίτερα κινούνταν προς τους οικισμούς χωριά Ροδινά και Αρήνη, με τον κ. Χρονόπουλο να σημειώνει ότι χτυπάνε την καμπάνα των Ροδινών ώστε να συγκεντρωθούν οι κάτοικοι.

Ένα πυροσβεστικό όχημα περικυκλώθηκε νωρίτερα από τις φλόγες, όμως τα εναέρια μέσα έκαναν ρίψεις νερού ώστε να δημιουργήσουν αντιπυρική ζώνη γύρω του και έτσι απεγκλωβίστηκε.

Η φλεγόμενη περιοχή είχε αναδασωθεί μετά τις μεγάλες φωτιές του 2007.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα κι ένα 6μελές πεζοπόρο τμήμα. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν πέντε αεροπλάνα τύπου Πεζετέλ, τρία Καναντέρ κι ένα ελικόπτερο, σχεδόν διπλάσια από αυτά που είχαν αρχικά κινητοποιηθεί.

Καλύτερη εικόνα δίνει εν τω μεταξύ η πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη σε χαμηλή βλάστηση στα Λεγραινά Αττικής.

Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν ένα ελικόπτερο. Στο σημείο έχουν σπεύσει και 10 εθελοντικά οχήματα,

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι κοντά σε οικισμό ωστόσο δεν απειλεί σπίτια.


πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/353493/megali-fotia-sti-zaharo-ileias1/?utm_content=buffer5bb2c&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer#ixzz4qIRtUxPC

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.