Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Rossi – Θα μας ωφελούσε ένας τρίτος αναβάτης



Ο Valentino Rossi πιστεύει πως η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha στο MotoGP θα μπορούσε να επωφεληθεί σε περίπτωση που υπήρχε και ένας τρίτος αναβάτης, όπως κάνει τόσο η Honda όσο και η Ducati.
Οι αντίπαλοι της Yamaha έχουν και μια τρίτη μοτοσυκλέτα με χαρακτηριστικά παρόμοια με την εργοστασιακή ομάδα την οποία και έχει κάποια δορυφορική ομάδα, στην περίπτωση της Ducati η Pramac και για την Honda φυσικά η LCR με αναβάτη τον Cal Crutchlow.
Ο Rossi σε ερώτηση που το έγινε απάντησε πως «σίγουρα θα επωφελούμασταν από ένα τρίτο μηχανάκι. Αλλά το δύσκολο είναι πως πρέπει να πας πολύ γρήγορα. Δεν υπάρχουν πολλά άτομα που μπορούν να κάνουν αυτό το γυρολόγιο.»
«Ο οδηγός δοκιμών Nakasuga είναι γρήγορος, νίκησε πολλές φορές στην Ιαπωνία και στις 8 ώρες της Suzuka, αλλά δεν είναι σαν και εμάς. Κατά την διάρκεια της σεζόν οι αναβάτες της Tech3 δείχνουν έναν καλό πρόσωπο με την μοτοσυκλέτα του 2016, επειδή είναι καλοί αναβάτες.»
«Είναι δυνατοί, και όπως είδαμε στο Le Mans o Zarco και ο Folger οδηγούν περίφημα!»
«Είναι πάντα ικανός να πάει γρήγορα, να κρατήσει τα πίσω του ελαστικά, οπότε οι οδηγοί κάνουν την διαφορά και πρέπει να τους συγχαρούμε.»
Στον αγώνα αυτό του μήνα στο Sachsenring ήταν η δεύτερη φορά στα τελευταία 3 Grand Prix που ένας αναβάτης της Tech3 τερμάτισε μπροστά από τον Rossi αλλά και τον Vinales. Ερωτώμενος αν το να δέχεσαι τέτοιο πλήγμα από «τα δεύτερα» είναι ανησυχητικό, ο Rossi αποκρίθηκε πως «Ξεκάθαρα όχι.»
«Είμαι χαρούμενος επειδή αν δεν είχαμε το καινούριο πλαίσιο, θα ήταν σαν το Τζέρεζ ή την Βαρκελώνη. Πρέπει να προσπαθήσουμε να είμαστε μπροστά από τις δορυφορικές μοτοσυκλέτες, αλλά από την άλλη, στο πρωτάθλημα, είμαστε μπροστά.»
«Οπότε σε 9 αγώνες έχουμε περισσότερους βαθμούς από τα δορυφορικά μηχανάκια. Είμαστε σε καλό δρόμο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.