Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Dow από τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα

Σε νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε ο Dow Jones τη Δευτέρα, χάρη στα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα.

Ο αμερικανικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,28% στις 21.891 μονάδες, με «οδηγό» τη Goldman Sachs και τη Home Depot.

Ο S&P 500 έκλεισε πτωτικά 0,07% στις 2.470 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq με πτώση 0,42% στις 6.348 μονάδες, κυρίως λόγω της πτώσης των μετοχών του Facebook και της Alphabet.

Στην πλειοψηφία τους τα εταιρικά αποτελέσματα εξέπληξαν θετικά τους επενδυτές. Περίπου το 73% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο κερδοφορίας. 

Τα αποτελέσματα σε συνδυασμό με τη σταθεροποίηση των τιμών πετρελαίου έχουν ρίξει τις αποδόσεις των ομολόγων κι έχουν ωθήσει την αμερικανική αγορά σε νέα ιστορικά υψηλά, σχολιάζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της First Standard Financial, Πίτερ Καρντίγιο.

Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για τη συνέχεια, υποστηρίζοντας ότι επίκειται διόρθωση, αφενός λόγω περιόδου κι αφετέρου λόγω πολιτικών αναταραχών.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς διαμορφώθηκε στο 2,292% και του 2ετούς στο 1,351%.Πηγή: http://www.protothema.gr/economy/article/701928/se-neo-istoriko-upsilo-o-dow-apo-ta-ishura-etairika-apotelesmata/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου