Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Αχτσιόγλου: Καταβολή δεδουλευμένων ή διεκδίκηση αποζημίωσης

Αχτσιόγλου: Καταβολή δεδουλευμένων ή διεκδίκηση αποζημίωσης
Μη καταβολή δεδουλευμένων θα ισοδυναμεί, ουσιαστικά, με καταφγγελία της σύμβασης και, συνεπώς, θα δίνει στον εργαζόμενο την δυνατότητα διεκδίκησης αποζημίωσης εξήγησε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ και αποδέχθηκε η κυβέρνηση.
Μιλώντας στο Πρακτορείο FM 104.9 για την τροπολογία που κατέθεσε χθες το ΚΚΕ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, σύμφωνα με την οποία η αξιόλογη καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών από τον εργοδότη στον εργαζόμενο θεωρείται μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας, η υπουργός σημείωσε, πως «πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο εργαζόμενος, σε περίπτωση που δεν καταβάλλονται οι δεδουλευμένες αποδοχές του, να μπορεί να θεωρήσει ότι η ενέργεια αυτή ισοδυναμεί με καταγγελία της σύμβασης εργασίας. Ισοδυναμεί, δηλαδή, με απόλυση και να διεκδικήσει τη νόμιμη αποζημίωση. Δίνει, επομένως, μία διέξοδο στον εργαζόμενο να μην μένει εγκλωβισμένος σε επιχειρήσεις οι οποίες δεν τον πληρώνουν για πάρα πολύ καιρό».
Η υπουργός πρόσθεσε ότι «το φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις αυτή τη στιγμή, είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα, καταλήγει σχεδόν να είναι κανόνας η απλήρωτη εργασία για δεκάδες εργαζόμενους».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου