Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Πύρινος εφιάλτης στη Ζάκυνθο: Τα πολλά μέτωπα «δείχνουν» εμπρησμό


Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Ζάκυνθος, μετά την πυρκαγιά στο όρος Βραχίωνας, που μαίνεται από το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, πολύ δύσκολα», είπε ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο οποίος έχει τον συντονισμό των επίγειων και εναέριων δυνάμεων που δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τα έξι πύρινα μέτωπα, στο νησί της Ζακύνθου.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για έργο εμπρηστών, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «γίνονται προανακρίσεις για όλα τα θέματα. Μέσα στο 10ωρο έχουμε τόσες πολλές πυρκαγιές στα βόρεια, τα δυτικά, τα ανατολικά. Και με τόσες ισχυρές δυνάμεις, να υπάρχουν τόσες πολλές εστίες».

Στη Ζάκυνθο βρίσκεται Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, «το γεγονός ότι ενώ ήταν σε εξέλιξη οι πυρκαγιές στο Καταστάρι και στο Κοιλιωμένο, και με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας για το νησί, εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα πέντε νέες εστίες κατά τις βραδινές ώρες, στην περιοχή των Βολίμων στα Βόρεια του νησιού, ενώ τις πρωινές ώρες σήμερα προστέθηκαν άλλες τρείς νέες εστίες, εγείρει βάσιμες υποψίες για κακόβουλες ενέργειες».




Περισσότερα στο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=627167&catID=3

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ-Video: imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.