Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Δήλωση-«βόμβα» Σκαραμούτσι: Συνωμότες μέσα στον Λευκό Οίκο θέλουν να «ρίξουν» τον Τραμπ

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την απόλυσή του από το πόστο του διευθυνή επικοινωνίας του Ντόναλντ Τραμπ, ο Άντονι Σκαραμούτσι έκανε λόγο για «στοιχεία» στην Ουάσινγκτον, ακόμα και στον Λευκό Οίκο, που συνωμοτούν για να «ρίξουν» τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Υπάρχουν "στοιχεία" στον Λευκό Οίκο που θέλουν να διώξουν τον κ. Τραμπ» είπε στο ABC News και στον Τζορτζ Στεφανόπουλος ο Σκαραμούτσι, ο οποίος διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας του προέδρου των ΗΠΑ μόλις για δέκα μέρες, προτού «καρατομηθεί» από το αφεντικό του.
 
Λίγο πριν την απόλυσή του, ο Σκαραμούτσι βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση όταν η ηχογραφημένη  συνομιλία του με δημοσιογράφο, στην οποία «έθαβε» τον τότε προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ράινς Πρίμπους και τον επικεφαλής στρατηγικής του Τραμπ, Στιβ Μπάνον, είδε το φως της δημοσιότητας. Για πολλούς, ακριβώς αυτό το ολίσθημα του στοίχισε τελικά τη θέση του.

Όπως είπε στον Τζορτζ Στεφανόπουλος ο Σκαραμούτσι, ήταν σίγουρος την ώρα της συνομιλίας ότι όσα αποκάλυπτε θα ήταν off the record.

«Αυτό που πραγματικά συμβαίνει στην Ουάσινγκτον είναι ότι ο πρόεδρος δεν εκπροσωπεί το πολιτικό κατεστημένο. Έτσι, κάποια άτομα, για τους δικούς τους λόγους, πήραν την απόφαση να τον διώξουν από τον Λευκό Οίκο. Νομίζω ότι υπάρχουν "στοιχεία" στην Ουάσινγκτον, ακόμα και στον Λευκό Οίκο, που δεν συμμερίζονται υποχρεωτικά τα ενδιαφέροντα ή τους σκοπούς του προέδρου», είπε στη διάρκεια της συνέντευξής του ο Σκαραμούτσι. 

Όταν δεν ρωτήθηκε σε ποιους αναφέρεται, είπε ότι έχει «ήδη αναφέρει κάποια ονόματα», εννοώντας πιθανόν τον Ράινς Πρίμπους και τον Μπάνον, και ότι η παρέμβασή του οδήγησε σε στρατηγικές αλλαγές στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ χρειάζεται περισσότερους «αφοσιωμένους συνεργάτες» για να υλοποιήσει τους πολιτικούς του σκοπούς, τόνισε ο Σκαραμούτσι, φροντίζοντας πάντως να πετάξει και τη σπόντα του για την στάση που τήρησε ο Αμερικανός πρόεδρος μετά τα χθεσινά επεισόδια στην Σάρλοτσβιλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τραμπ θα έπρεπε να καταδικάσει με περισσότερη σαφήνεια τους υπεύθυνους των χθεσινών επεισοδίων μεταξύ ακροδεξιών και αντιφασιστών στην Αριζόνα, που προκάλεσαν τρεις θανάτους.

«Εγώ δεν θα του πρότεινα μια δήλωση σαν αυτή που έκανε. Νομίζω ότι θα έπρεπε να καταδικάσει πιο σκληρά τους ρατσιστές και τους ακροδεξιούς και να αναφερθεί στην αληθινή φύση των επεισοδίων».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ δέχεται τα πυρά και των δύο πολιτικών παρατάξεων τις τελευταίες ώρες, μετά απο την «χλιαρή» δήλωσή του για τα επεισόδια στην Αριζόνα και την «γενική και αόριστη» καταδίκη των υπευθύνων «από όλες τις πλευρές».



Πηγή: http://www.protothema.gr/world/article/704967/dilosi-vomva-skaramoutsi-sunomotes-mesa-ston-leuko-oiko-theloun-na-rixoun-ton-trab/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.