Για το φιλικό με τη Μεγάλη Βρετανία: Είχαμε τρεις απουσίες, τελευταία στιγμή η γαστρεντερίτιδα τούς κράτησε στην Αθήνα. Τα υπόλοιπα παιδιά έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια. Είδαμε κάποια πράγματα, πρέπει να βελτιωθούμε στην άμυνα. Επιθετικά, έχουμε το ταλέντο για να βρούμε τις επιλογές που θέλουμε. Σε αυτή τη λογική περιμένουμε από τη Δευτέρα (21/8) τα τρία παιδιά, για να δουλέψουμε και να δούμε την εικόνα μας στο «Ακρόπολις»”.
Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: “Είναι ένας παίκτης με ιδιαίτερες ικανότητες. Περιμέναμε ότι θα ενισχύσει την ομάδα. Έκανε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι. Στη συνέχεια όμως είχε κάποιες ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο. Τότε οι Μπακς είπαν να ξεκουραστεί για πέντε μέρες. Έκανε μαγνητική, που έδειξε έναν ερεθισμό, αλλά δεν υπήρχε πρόβλημα για το υπόλοιπο της προετοιμασίας. Παρολ” αυτά, του δώσαμε το πενθήμερο που έπρεπε για να ξεκουραστεί. Στο τουρνουά του Βελιγραδίου, έπαιξε στο πρώτο παιχνίδι, αλλά υπήρξε μια παρέμβαση από τους Μπακς για να μην παίξει με τη Σερβία, ώστε εξεταστεί και από αυτούς. Είχε και το ταξίδι στην Κίνα, για το οποίο ήμασταν ενήμεροι εδώ και αρκετό καιρό”.
Για το αν οι ενοχλήσεις που ένιωσε ο Αντετοκούνμπο στάθηκαν αφορμή προκειμένου οι Μπακς να του απαγορεύσουν να αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ: Πάντα είχαμε κάποιες υποψίες για το τι ακριβώς γίνεται. Από τις επαφές μου με τον Γιάννη, ήξερα ότι υπήρχε πίεση από την ομάδα του λόγω του ερεθισμού στο γόνατό του. Εξηγήσαμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αυτό που θέλαμε ήταν να μας πουν αν αυτοί, από τη δική τους πλευρά, επιτρέπουν να παίξει ή όχι. Εμείς μπήκαμε στη διαδικασία να διαχειριστούμε αυτό το κομμάτι, χωρίς να πιέσουμε. Δεν θέλαμε να κατηγορηθούμε ότι δημιουργήσαμε το πρόβλημα, ενώ δεν ήταν έτσι”.
Για την επικοινωνία που είχε με τον Αντετοκούνμπο: “Ο Γιάννης ήταν σε αναμμένα κάρβουνα, για να παίξει. Μια – δυο φορές που στο δεύτερο κομμάτι της προπόνησης τον ξεκούραζα, διαμαρτυρόταν επειδή δεν έπαιζε. Τον κρατούσα εκτός λόγω των ενοχλήσεων στο γόνατό του. Από εκεί και πέρα, είχαμε αυτή την κατάληξη. Μιλούσα και με τον ατζέντη του σε καθημερινή βάση. Είχαμε ενημερώσει τους υπόλοιπους παίκτες για το τι γίνεται. Μία ώρα πριν από το παιχνίδι, μου είπε ότι δεν πέρασε τα τεστ και δεν θα παίξει”.
Για το πως επηρεάζει τα πλάνα της Εθνικής η αποχώρηση του Αντετοκούνμπο: Ο Γιάννης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές θέσεις, κάτι που δεν θα το έχουμε πια. Τελειώνει αυτό το κομμάτι. Έχουμε μια ομάδα εδώ, που πιστεύω ότι έχει καρδιά και ταλέντο. Στην τελική, η ιστορία γράφεται από τους παρόντες, όχι από τους απόντες. Το μόνο που με στενοχωρεί, σε προσωπικό επίπεδο, είναι ότι θα ήθελα να με πάρει ένα τηλέφωνο να μου το πει. Είχαμε μιλήσει πολύ. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να με πάρει ένα τηλέφωνο. Είχαμε διαρκή επαφή σε όλη αυτή τη διαδικασία για το πως θα τη διαχειριστούμε. Κάποια στιγμή ο Γενικός Διευθυντής των Μπακς, μου έλεγε να προσέχω, επειδή έχουν επενδύσει πολλά λεφτά. Του απάντησα πως κι εμείς έχουμε επενδύσει ως χώρα και ότι θα τον προστατεύσουμε με κάθε τρόπο, όπως κάνουμε με όλους τους παίκτες. Ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε”.
Για τους στόχους της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ: «Πρέπει να το δούμε κομμάτι – κομμάτι. Να περάσουμε από τον όμιλο και μετά να δούμε τα νοκ άουτ παιχνίδια. Σε αυτή τη λογική, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι έμπειροι και με ταλέντο. Θα κοιτάξουμε να καλύψουμε με άλλη αγωνιστική λογική αυτά που χάνουμε από την απουσία του Γιάννη. Ένα κομμάτι που θα χαθεί είναι ότι μπορούσε να παίξει ως πλεϊμέικερ, μετά από δικό του ριμπάουντ. Πρέπει ως ομάδα να δουλέψουμε για να καλύψουμε το κενό του».
Για τον Ντίνο Μήτογλου: «Δεν χαρίζεται τίποτα, ο κάθε παίκτης τα κερδίζει με αυτά που κάνει στο παρκέ. Τον ξέρω πολλά χρόνια. Έχει ταλέντο και ικανότητες. Δεν έχει μεγάλη εμπειρία. Πέρα από τις ικανότητές του, αγωνιστικά, είναι σημαντικό ότι έχει καρδιά. Είναι σημαντικό γιατί είναι μαχητής».
                                                                                                                                                  πηγή: http://www.sport24radio.gr/blog/tha-ithela-na-me-pari-ena-tilefono/