Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Λονδίνο 2017: Ανίκητος ο Φάιντεκ



Ο Πάβελ Φάιντεκ απέδειξε ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στη σφυροβολία και με καλύτερη βολή στα 79.81 κατέκτησε το τρίτου του διαδοχικό χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Μπορεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες να μην μπορεί να πάρει μετάλλιο με τίποτα, αλλά στα Παγκόσμια πρωταθλήματα είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Για τρίτη διαδοχική διοργάνωση ο Πάβελ Φάιντεκ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
Έχοντας τρεις βολές μεγαλύτερες από την καλύτερη του δεύτερου Βάλερι Πρόνκιν ο 28χρονος Πολωνός επικράτησε τελικά με κορυφαία βολή στα 79.81μ.
Ο Πρόνκιν πήρε κεφάλι στην πρώτη βολή η οποία μετρήθηκε στα 77μ. με τον Ναζάροβ να περνά εκείνος μπροστά στη δεύτερη. Κάπου εκεί όμως ο Φάιντεκ είπε να τελειώσει την υπόθεση του χρυσού μεταλλίου. Κάνοντας τρεις διαδοχικές βολές πάνω από τα 79 μέτρα, με καλύτερη αυτή στα 79.81μ., καπάρωσε το χρυσό μετάλλιο και άφησε τους υπόλοιπους να παλεύουν για τα άλλα δύο.
Δεύτερος τελικά ήταν ο Ρώσος, Βαλέρι Πρόνκιν (σ.σ. αγωνίστηκε ως ανεξάρτητος) με καλύτερη βολή στα 78.16 και τρίτος ο Πολωνός Βοϊτσέι Νοβίτσκι με 78.03.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Photo credits: AP Photo/Tim Ireland

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.