Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Λονδίνο 2017: Το άλμα της Σπάνοβιτς και οι αντιδράσεις



Το τελευταίο άλμα της Σπάνοβιτς στον τελικό του μήκους φάνηκε να είναι ξεκάθαρα πάνω από τα 7μ., οι κριτές το μέτρησαν όμως 6.91μ. και το twitter πήρε φωτιά. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ + VIDEO)

Ο τελικός του μήκους των γυναικών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου τα είχε όλα. Μεγάλα άλματα, έντονες συγκινήσεις και πολλές εναλλαγές στην κορυφή. Αυτό όμως που συζητήθηκε περισσότερο από όλα ήταν το τελευταίο άλμα της Ιβάνα Σπάνοβιτς.
Με γυμνό μάτι και με τη βοήθεια των γραφημάτων φάνηκε ότι το άλμα της που μετρήθηκε με 6.91 ήταν ξεκάθαρα πάνω από τα επτά μέτρα.
Αυτή ήταν η φωτογραφία που συνόδευε τα περισσότερα tweets. Σε αυτή φαίνεται ότι ξεκάθαρα το άλμα της Σέρβας ήταν πάνω από τα επτά μέτρα σύμφωνα με το γράφημα πάνω στην άμμο. Ωστόσο, υπήρξε μία λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά.
Όπως αναφέρει και το επίσημο κείμενο της IAAF το ταμπελάκι που έχει το νούμερο της αθλήτριας πρέπει να άφησε αποτύπωμα στην άμμο και για αυτό το άλμα της μετρήθηκε 6.91μ. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε όσους έβριζαν την IAAF να συνεχίσουν να το κάνουν με τα πιο... ευγενικά από αυτά να κάνουν λόγο για κλοπή.
Δείτε το άλμα της Σπάνοβιτς
Photo credits: AP Photo/Matthias Schrader

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.