Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Λονδίνο 2017: Ο Κιρούι νικητής στον μαραθώνιο



Ο Κενυάτης Τζέφρι Κιρούι αναδείχθηκε νικητής στον μαραθώνιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου μετά από μάχη με τον Ταμιράτ Τολά.

Ο Τζέφρι Κιπκορίρ Κιρούι κυριάρχησε στη μονομαχία της ανατολικής Αφρικής με τον Αιθίοπα Ταμιράτ Τολά στους δρόμους του Λονδίνου, κερδίζοντας τον μαραθώνιο ανδρών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου.
Ο Κενυάτης προσπέρασε τον αντίπαλό του, που είχε και τον καλύτερο χρόνο μεταξύ των αγωνιζομένων, στο 8ο χιλιόμετρο και έκτοτε οι δύο πρωτοπόροι έτρεχαν στήθος με στήθος.
Στο 30ό χιλιόμετρο, ο 25χρονος Αιθίοπας αποφάσισε να ανοίξει τον διασκελισμό του και προσπέρασε τον Κιρούι, αλλά μέσα σε δύο χιλιόμετρα, ο Κενυάτης τον είχε προφτάσει και ανέκτησε το προβάδισμα και μάλιστα δημιούργησε απόσταση.
Ο Κιρούι είχε ανοίξει τόσο πολύ τη διαφορά που φτάνοντας στη γραμμή του τερματισμού, έκοψε ταχύτητα και έδινε το χέρι του στους θεατές, πριν ολοκληρώσει την κούρσα του σε 2:08.27.
Ο Τολά ακολούθησε με 2:09.49 και ο Τανζανός Αλφόνς Σιμπού πλησίασε και προσπάθησε να κλέψει το αργυρό μετάλλιο, αλλά τερμάτισε δύο δευτερόλεπτα αργότερα.
Photo credits: AP Photo/Tim Ireland

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.