Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Λονδίνο 2017: Ιστορική νίκη για τους Βρετανούς



Η Μεγάλη Βρετανία ήταν η μεγάλη νικήτρια στη σκυταλοδρομία 4Χ100 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Δίχως αμφιβολία ο τραυματισμός του Γιουσέιν Μπολτ επισκίασε τη σκυταλοδρομία 4Χ100 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου αφού επρόκειτο για την τελευταία κούρσα στην τεράστια καριέρα ενός θρύλου του στίβου.

Αυτό όμως δεν μετριάζει την τεράστια νίκη της Μεγάλης Βρετανίας! Όλοι περίμεναν κόντρα ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τζαμάικα, ωστόσο οι Βρετανοί ήταν εκείνοι που πήραν τη νίκη χάρη στο εντυπωσιακό τελευταίο 100άρη από τον Μπλέικ.
Οι Αμερικανοί ήταν εκείνοι που είχαν μικρό προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας, αλλά στην τελευταία αλλαγή ο Νάθανιλ Μίτσελ Μπλέικ έκανε εντυπωσιακό 100άρη και κατάφερε να προσπεράσει τον Κρίστιαν Κόλμαν. Έτσι, οι Βρετανοί ήταν οι μεγάλοι νικητές με 37.47, με τις ΗΠΑ δεύτερες με 37.52 και την Ιαπωνία τρίτη με 38.04.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτό ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τους Βρετανούς σε σκυταλοδρομία, ενώ το 37.47 είναι ο τέταρτος καλύτερος χρόνος όλων των εποχών.
Αναλυτικά η κατάταξη και οι δρομείς που έτρεξαν για κάθε χώρα




















Photo credits: AP Photo/Matt Dunham

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.