Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Στην κορυφή του Wimbledon η Muguruza (vid)

Garbine Muguruza
Η Garbine Muguruza ήταν ακαταμάχητη στον τελικό του Wimbledon και πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας της για να επιβληθεί της Venus Williams με 7-5, 6-0 και να γίνει η νέα πρωταθλήτρια του Wimbledon. H 23χρονη Garbine, έγινε μόλις η δεύτερη Ισπανίδα που κατέκτησε το βρετανικό Grand Slam στην ιστορία και η πρώτη μετά από 23 χρόνια.
Μια αποφασισμένη Garbine Muguruza, έπαιξε εκπληκτικό τένις και επιβλήθηκε με το εμφατικό 7-5, 6-0 της Venus Williams στον τελικό του Wimbledon, για να γίνει η νέα πρωταθλήτρια του πιο ιστορικού τουρνουά του κόσμου
Η 23χρονη Ισπανίδα, κατάφερε να ανεβεί στον "θρόνο" του SW 19, ολοκληρώνοντας αυτό που δεν μπόρεσε να πετύχει το 2015, όταν είχε χάσει στον τελικό του Centre Court, από την αδερφή της σημερινής αντίπαλής της, Serena Williams. 
Η Garbine έγραψε ιστορία για το ισπανικό τένις, καθώς έγινε μόλις η δεύτερη παίκτρια από την ιβηρική χώρα, που κατέκτησε το περίφημο Rosewater Dish. Η πρώτη και τελευταία μέχρι σήμερα που το είχε κάνει, ήταν η προπονήτρια της Garbine, Conchita Martinez, η οποία είχε κερδίσει τον τίτλο το 1994.
Πολύ σημαντικό ρόλο για την εξέλιξη του αγώνα, έπαιξαν τα τελευταία games του 1ου σετ. Η Muguruza ήταν σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς η Venus απείλησε πρώτη το σερβίς της Ισπανίδας και μάλιστα στο πολύ κρίσιμο 10ο game.
Η 37χρονη Αμερικανίδα, η οποία έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία παίκτρια που αγωνίστηκε στον τελικό του θεσμού από το 1994, έφτασε σε διπλό set point, στο 4-5, 15-40. Η Muguruza κατάφερε να τα σβήσει και τα 2, το ένα μάλιστα έπειτα από μεγάλο σε διάρκεια ράλι και σε δεύτερο σερβίς της.
Η Ισπανίδα, αν και η πιο άπειρη παίκτρια του τελικού, έδειξε σπουδαία ψυχραιμία και κράτησε το σερβίς της για το 5-5. Στη συνέχεια ήρθε η σειρά της να γίνει απειλητική και μετά από ένα μεγάλο game σε διάρκεια, αξιοποίησε το δεύτερο break point της και "έσπασε" την Venus, για να προηγηθεί με 6-5. Συνεχίζοντας με ψυχραιμία και μεγάλα σερβίς, η 23χρονη έκανε το 7-5 και έκλεισε το 1ο σετ.
Η εξέλιξη αυτή αποτελείωσε την Venus, που έδειξε να μην έχει άλλα πνευματικά αποθέματα, μετά από το πολύ γρήγορο break που υπέστη στο ξεκίνημα του 2ου σετ. Τελικά η Muguruza έκανε άλλα 2 break, για να φτάσει τα 4 συνεχόμενα και τα 9 κερδισμένα games στη σειρά, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της και κλείνοντας το ματς με ένα bagel!
Μετά από το Roland Garros του 2016, η Muguruza κατέκτησε τον 2ο Grand Slam τίτλο της. Το πιο εντυπωσιακό για την Ισπανίδα, είναι πως έχει μόλις 4 τίτλους καριέρας και οι 2 από αυτοί είναι σε Grand Slam. Έχει κερδίσει επίσης το Hobart International το 2014 και το China Open στο Πεκίνο το 2015.
Μετά και τους 2.000 βαθμούς που κέρδισε, θα επιστρέψει στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης, σκαρφαλώνοντας στο Νο. 5 του κόσμου. Θα σκαρφαλώσει επίσης στο Νο. 3 της κατάταξης Race to Singapore, για τις θέσεις που οδηγούν στο WTA Finals της Σιγκαπούρης στο τέλος της σεζόν.
H Venus Williams θα κερδίσει επίσης πολύ έδαφος και θα είναι στο Νο. 4 της κατάταξης Race to Singapore και θα επιστρέψει στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης και στο Νο. 9. Στα 37 της χρόνια, η σπουδαία Αμερικανίδα τενίστρια αγωνίστηκε για 2η φορά σε τελικό Grand Slam στη χρονιά, μετά από το Australian Open. Ήταν ο πρώτος της τελικός στο Wimbledon, όπου έχει κατακτήσει 5 τίτλους, από το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.