Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Ο εραστής του Versace μιλά πρώτη φορά για την δολοφονία του σχεδιαστή και αποκαλύπτει τι συνέβη εκείνη την ημέρα Πηγή: www.lifo.gr

Ο Antonio D'Amico, ο επί 15 έτη σύντροφος του Versace, μιλάει με αφορμή το σίριαλ American Crime Story 

          Ο Antonio D’Amico και ο Gianni Versace σε φωτογραφία από το προσωπικό αρχείο του πρώτου
            Ο Antonio D’Amico και ο Gianni Versace σε φωτογραφία από το προσωπικό αρχείο του πρώτου 

Από τότε που ο ιταλός σχεδιαστής μόδας Gianni Versace δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στο Μαϊάμι το 1997, η υπόθεσή του φόνου έχει εμπνεύσει αμέτρητα άρθρα, βιβλία και ταινίες. Φέτος έρχεται για ακόμη μια φορά στο προσκήνιο με το πολυαναμενόμενο "American Crime Story".   

Ο Antonio D'Amico, ο επί 15 έτη σύντροφος του Versace και ο άνθρωπος που τον βρήκε νεκρός στα σκαλιά της βίλας, παρέμεινε αξιοσημείωτα σιωπηλός όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά, η επικείμενη σειρά, στην οποία τον D'Amico υποδύεται ο τραγουδιστής και ηθοποιός Ricky Martin, τον ώθησε να μιλήσει για πρώτη φορά.   

«Έχουν γράψει τόσο πολλά για τη δολοφονία και έχουν κάνει χιλιάδες υποθέσεις, αλλά χωρίς ίχνος πραγματικότητας», δήλωσε ο D'Amico στην εφημερίδα Observer. Ο 58χρονος αναφέρει πως δεν του ζητήθηκε η συμβολή του για τη σειρά και ότι οι εικόνες που είδε online για το πώς αντέδρασε όταν είδε τον σύντροφό του νεκρό είναι λανθασμένες.   

«Η εικόνα του Ρίκι Μάρτιν να κρατά το σώμα στα χέρια του είναι γελοία», είπε, προσθέτοντας ότι ήταν σαν να βλέπεις μια απομίμηση του γλυπτού Πιέτα, το διάσημο έργο που φιλοτέχνησε ο Μιχαήλς Άγγελος και απεικονίζει το σώμα του Ιησού στα πόδια της μητέρας του Μαρίας. «Ίσως είναι ποιητική αδεία του σκηνοθέτη, αλλά αυτό δεν δείχνει το πώς αντέδρασα», αναφέρει.

H σκηνή από το σίριαλ "American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace",στην οποία αναφέρεται ο D'Amico
H σκηνή από το σίριαλ "American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace",στην οποία αναφέρεται ο D'Amico

Ο D'Amico λέει ότι η τραγωδία της δολοφονίας του εραστή του τον άφησε βυθισμένο σε βαθιά και μακρά κατάθλιψη. Ακόμα και τώρα δυσκολεύεται να το συζητήσει. Ο Versace, ο οποίος ήταν 50 ετών όταν πέθανε, σκοτώθηκε λίγο πριν τις 9πμ, καθώς επέστρεψε στο σπίτι του. Ο D'Amico έπινε καφέ στη βεράντα κοντά στην είσοδο του αρχοντικού όταν άκουσε τους πυροβολισμούς.   

«Ένιωσα το αίμα μου να παγώνει», είπε. Μαζί με τον μπάτλερ του Versace βγήκαν έξω για να ερευνήσουν τι είχε συμβεί.«Το σπίτι είχε βιτρό παράθυρα και έτσι δεν μπορούσαμε να δούμε τι είχε συμβεί από το εσωτερικό, οπότε έπρεπε να ανοίξουμε την πύλη. Είδα τον Gianni να βρίσκεται στα σκαλιά και αίμα γύρω του. Σε αυτό το σημείο, όλα σκοτείνιασαν. Δεν είδα κάτι άλλο καθώς με απομάκρυναν», λέει.   

Ο Versace πυροβολήθηκε από τον Andrew Cunanan, έναν ομοφυλόφιλο ηλικίας 27 ετών που είχε δολοφονήσει τουλάχιστον τέσσερις άλλους ανθρώπους πριν εμφανιστεί στο σπίτι του σχεδιαστή μόδας. Μετά από ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό το σώμα του Cunanan βρέθηκε οχτώ ημέρες αργότερα σε ένα σπίτι στο Μαϊάμι. Είχε αυτοκτονήσει με το ίδιο όπλο που σκότωσε τον Versace.       



Είκοσι χρόνια αργότερα, δεν είναι γνωστό αν η δολοφονία σχεδιάστηκε ή διεξήχθη τυχαία, κάτι που οδήγησε σε πολλά κουτσομπολιά και εικασίες, συμπεριλαμβανομένης μιας φήμης ότι ο Versace μπορεί να δολοφονήθηκε από τη μαφία λόγω οφειλών στην εγκληματική οργάνωση. Υπήρχε επίσης η εικασία ότι ο Versace μπορεί να έχει συναντήσει τον δολοφόνο του χρόνια νωρίτερα. Ο D'Amico επιμένει: «Δεν γνωριζόντουσαν και δεν είχαν συναντηθεί ποτέ».   

Η δολοφονία άφησε συντετριμμένο τον D'Amico. Εν τω μεταξύ, οι εντάσεις με την οικογένεια Versace, ιδιαίτερα την αδερφή του Donatella, για όσα προέβλεπε η κληρονομιά μεγάλωναν. Στη διαθήκη του ο σχεδιαστής όριζε για τον σύντροφό του μια μηνιαία σύνταξη ζωής περίπου 26.000 ευρώ και το δικαίωμα να ζει στα σπίτια του Versace.   

Καθώς τα ακίνητα ανήκαν στον οίκο μόδας ο οποίος πέρασε στα χέρια της Donatella και στα άλλα μέλη της οικογενείας, ο D'Amico έλαβε μόνο ένα μικρό ποσοστό της σύνταξης και αναγκάστηκε να αποποιηθεί των δικαιωμάτων του για όλα τα υπόλοιπα. Στη συνέχεια έπεσε σε μια κατάθλιψη που κράτησε αρκετά χρόνια.       



Ο D'Amico δεν σκοπεύει να παρακολουθήσει τo σίριαλ αλλά είπε ότι θα ήταν χαρούμενος αν ο Martin είχε έρθει σε επαφή μαζί του για να πάρει κάποιες πληροφορίες  για τη σχέση του με τον Versace. «Να μάθει τις λεπτομέρειες για μια σχέση για μια σχέση ... Για παράδειγμα, ο Gianni ήταν τόσο πειθαρχημένος και επικεντρωμένος στη δουλειά του αλλά στην ιδιωτική ζωή του όλα ήταν αποδιοργανωμένα. Άφηνε ένα χάος στο μπάνιο και δεν ήξερε καν πώς να βράσει ένα αυγό», αναφέρει ο D'Amico.   

Ο σύντροφος του Versace έκανε καινούργια σχέση το 2005 και τώρα ζει μια απλή ζωή με τον σύντροφό του στη βόρεια ιταλική ύπαιθρο.  «Ειλικρινά, μετά από δύο δεκαετίες, θα είμαι πάντα συνδεδεμένος με τον Gianni ως ένα πρόσωπο που αγαπούσα για περισσότερα από 15 χρόνια. Αλλά σήμερα, είμαι διαφορετικός άνθρωπος ... η ζωή συνεχίζεται και μπορείς να κοιτάς πίσω στο παρελθόν μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο. Μετά θα πρέπει να ατενίζει το μέλλον», καταλήγει.

πηγή: http://www.lifo.gr/now/people/154632

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.