Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Rally Φινλανδίας – 4η Μέρα: Εντός έδρας νίκη για τον Lappi



Στην πρώτη θέση του Rally Φινλανδίας τερμάτισε ο Esapekka Lappi, με την τριάδα συμπληρώνεται από τους Elfyn Evans και Juho Hanninen.

O Lappi κλείδωσε την πρώτη νίκη της καριέρας του  και δεν πήρε κανένα ρίσκο την τέταρτη μέρα, αφού είχε μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο. Ο ίδιος, μάλιστα, έχασε αρκετό χρόνο στην SS24, αφού έπαθε κλατάρισμα στο δεξί αριστερό ελαστικό.
Ο Elfyn Evans έκλεψε την δεύτερη θέση μέσα από τα χέρια του Juho Hanninen στην Powerstage με την διαφορά τους να είναι στα 0,3 δευτερόλεπτα. Ο Ουαλός αντιμετώπισε πρόβλημα με την υπερστροφή στην SS24 και έφυγε με τους 4 βαθμούς της PS.
Ο Hanninen συμπλήρωσε το βάθρο και πήρε έναν παραπάνω βαθμό από τον πέμπτο ταχύτερο χρόνο στην PS.
Στην  τέταρτη θέση έπεσε ο Teemu Suninen, ο οποίος στην SS24 έχασε το μπροστινό προφυλαχτήρα του, αφού είχε τετ-α-κέ και λίγο έλειψε να βγει εκτός δρόμου και άφησε πίσω του τον Craig Breen.
Ο Thierry Neuville κατέκτησε την έκτη θέση και έφυγε με τους τρεις επιπλέον βαθμούς της PS, θέτοντάς τον πρωτοπόρο στο Πρωτάθλημα Οδηγών.
Ο Ott Tanak πήρε την έβδομη θέση και έκανε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στην SS24 και τον καλύτερο χρόνο στην PS, παίρνοντας επιπλέον βαθμούς.
Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Kris Meeke, Dani Sordo και Mads Ostberg.
Όσον αφορά τους οδηγούς που έμειναν εκτός δεκάδας, ο Hayden Paddon έκανε τον τρίτο καλύτερο χρόνο στην SS24, ενώ στην Powerstage τραυμάτισε το πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, αφού δυσκολευόταν να το στρίψει.
Ο Jari-Matti Latvala έκανε τους τρεις ταχύτερους χρόνους στις πρώτες τρεις ειδικές της ημέρας και τον τέταρτο καλύτερο χρόνο στην τελευταία ειδική.
O Sebastien Ogier δεν μπόρεσε να συνεχίσει τις δύο τελευταίες μέρες του Rally Φινλανδίας, διότι ο Julien Ingrassia ένιωθε ακόμα ζαλισμένος από το ατύχημα που είχαν στην SS4. Μάλιστα, ο Ingrassia θα μπορέσει να επιστρέψει στη δράση μετά από 15 μέρες για να αναρρώσει πλήρως.
Δείτε το ατύχημα και το αυτοκίνητο του Suninen μετά την SS24:

Νίκες σε ειδικές:
Βαθμοί της Powerstage: 
Γενική Κατάταξη:
SS22
SS23
SS24
SS25

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.