Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ! Νέα εμπόδια στην κατάργηση του Obamacare βάζουν Ρεπουμπλικανοί

President Trump Returns to DC from Mar-a-Lago
Η κατάργηση του Obamacare ήταν μια από τις βασικές προεκλογικές υποσχέσεις του Ντόναλντ  Τραμπ μόνο που φαίνεται δύσκολο να την πετύχει.
Την αντίθεσή τους στα προτεινόμενα μέτρα εξέφρασαν δύο Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές, οι Μάικ Λι και Τζέρι Μόραν, που τόνισαν ότι δεν θα υποστηρίξουν το νομοσχέδιο για την υγεία στην παρούσα μορφή του, με αποτέλεσμα να αποτύχει εκ νέου η προσπάθεια του Τραμπ να καταργήσει το πρόγραμμα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας του Μπαράκ Ομπάμα, το Obamacare.
Είχε προηγηθεί η αντίρρηση άλλων δύο Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών, της Σούζαν Κόλινς και του Ραντ Πολ.
Η διαμόρφωση της αριθμητικής κατανομής των εδρών στη Γερουσία (52 Ρεπουμπλικάνοι, 48 Δημοκρατικοί) επιτρέπει απώλεια μόνο δύο ψήφων από το ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο προκειμένου να είναι δυνατή η ψήφιση του νομοσχεδίου.
Σε ανάρτησή του στο Twitter, μετά την απώλεια πλειοψηφικής στήριξης του νομοσχεδίου που πρότειναν οι Ρεπουμπλικανοί στη Γερουσία, ο Τραμπ, έγραψε: «Οι Ρεπουμπλικανοί θα πρέπει να καταργήσουν το Obamacare που καταρρέει τώρα και να εργαστούν για ένα νέο πρόγραμμα υγείας από την αρχή. Οι Δημοκρατικοί θ’ ακολουθήσουν!»
Republicans should just REPEAL failing ObamaCare now & work on a new Healthcare Plan that will start from a clean slate. Dems will join in!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.