Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Ο Κρίστοφερ Ρέι στη θέση του διευθυντή του FBI

Γκριζομάλλης,πατέρας δύο παιδιών,ένας άντρας με άψογα διαπιστευτήρια, όπως έχει ήδη δηλώσει γι΄αυτόν ο Τραμπ...
   
Ο Κρίστοφερ Ρέι, ένας δίκαιος τύπος- όπως τον αποκαλούν τα αμερικανικά ΜΜΕ- κάθεται στην ''ηλεκτρική καρέκλα'' του διευθυντή του FBI με την υπόσχεση ότι θα φέρει την "κάθαρση" στην υπηρεσία.
  
Στο σπίτι του κάνει όλα τα χατίρια στην επί σχεδόν 30 χρόνια σύζυγό του,Έλεν.Το ζευγάρι γνωρίστηκε στο Πανεπιστήμιο του Γιέλ.Ήταν αυτό που λέμε έρωτας από την πρώτη ματιά.Μέσα σε λίγους μήνες επισημοποίησαν τη σχέση τους.Το 1989 Κρίστοφερ και Έλεν ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου.    
  
O 50χρονος Ρέι είναι ο αντικαταστάτης του πρώην διευθυντή του FBI,Τζέιμς Κόμει και χθες έσπευσε να διαβεβαίωσε τον αμερικανικό λαό ότι θα ενεργεί εξ ονόματος της αμερόληπτης δικαιοσύνης. 
  
Ο Ρέι είναι σταθερός χρηματοδότης των Ρεπουμπλικάνων κι έχει πλούσια εμπειρία στον τομέα της Δικαιοσύνης.Το διάστημα 2003-2005 διετέλεσε επικεφαλής του ποινικού τμήματος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης επί κυβερνήσεως Τζορτζ Μπους του νεότερου.
 
"Δεν θα αφήσω ποτέ το έργο του FBI να επηρεαστεί από κάτι άλλο παρά μόνο από τα γεγονότα, τον νόμο και την αναζήτηση της αμερόληπτης δικαιοσύνης.Τελεία και παύλα",υποσχέθηκε ο Ρέι χτες ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας.
 
"Δεσμεύομαι να είμαι ο επικεφαλής που αξίζει στο FBI και θα διευθύνει μια ανεξάρτητη υπηρεσία,πηγή υπερηφάνειας για όλους τους Αμερικανούς",τόνισε ο πρώην εισαγγελέας.
  
Επιπλέον,ο Ρέι έσπευσε να δηλώσει ότι,εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ τον ανάγκαζε με απρεπείς ενέργειες να εγκαταλείψει μια έρευνα,τότε εκείνος θα προσπαθούσε να τον μεταπείσει και εάν δεν τα κατάφερνε θα υπέβαλε την παραίτησή του.
   
Όταν ρωτήθηκε για τα email που δημοσίευσε ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ,σχετικά με τη συνάντησή του με τη Ρωσίδα δικηγόρο, ο Ρέι υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενο των μηνυμάτων.Πρόσθεσε ωστόσο, ότι δεν έχει κανέναν λόγο να αμφισβητήσει την εκτίμηση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών για προσπάθεια παρέμβασης της Ρωσίας στο αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.

  
Ο Ρέι υποσχέθηκε επίσης την κάθαρση του FBI αναλαμβάνοντας το δύσκολο έργο να ηρεμήσει τους 30 χιλιάδες εργαζόμενους της υπηρεσίας κι επιπλέον την αμερικανική κοινή γνώμη που εκφράζουν φόβους ότι το σώμα χάνει την ανεξαρτησία του κι ελέγχεται από τον Λευκό Οίκο. 
 
Ο 50χρονος πρώην εισαγγελέας δήλωσε,σχετικά με το θέμα,ότι θα εξασκήσει τα καθήκοντά του ανεξαρτήτως πολιτικών πιέσεων.Ο Ρέι αναλαμβάνει τα καθήκοντά του την ώρα που ενισχύονται οι υποψίες σχετικά με τον ρόλο που διαδραμάτισε η Μόσχα στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι την αιφνιδιαστική απόλυσή του την 9η Μαίου έπειτα από εντολή του Αμερικανού προέδρου,ο πρώην διευθυντής του FBI,Τζέιμς Κόμει,επόπτευε μια έρευνα για τις επαφές μεταξύ των μελών του επιτελείου της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της κυβέρνησης της Μόσχας.Ο Κόμει είχε πει στη διάρκεια κατάθεσής του στο Κογκρέσο ότι εξέλαβε τη συνομιλία του με τον Τραμπ ως "υπόδειξη" για να σταματήσει την έρευνά του για τις επαφές του Μάικλ Φλιν με Ρώσους αξιωματούχους.



Πηγή: http://www.protothema.gr/world/article/696805/o-kristofer-rei-sti-thesi-tou-dieuthudi-tou-fbi/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.