Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Canadair: Οι ταλαιπωρημένοι «άγγελοι» της Πυροσβεστικής και η ιστορία τους

kananter-ethemagazine-1 Canadair: Οι ταλαιπωρημένοι «άγγελοι» της Πυροσβεστικής και η ιστορία τους
Εδώ είμαστε λοιπόν ένα ακόμα Σαββατοκύριακο με το EThe Magazine τουELeftherosTypos.gr συντροφιά. Μετά από μερικούς απουσίας επιστρέφω σε ένα από τα αγαπημένα σας ηλεκτρονικά περιοδικά.  Στο νέο αυτό τεύχος θα μιλήσουμε για τα «γερασμένα» Canadair για τα οποία την τελευταία εβδομάδα έγινε πολύς λόγος.
Γράφει ο Ανδρέας Ντίνης 

Την Τρίτη 4 Ιουλίου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε την αεροπορική βάση της Ελευσίνας όπου βρίσκεται ο μεγαλύτερος στόλος των Canadair και ευχαρίστησε το προσωπικό για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κάνει. Μια προσπάθεια που για όσους ξέρουν μπορεί να χαρακτηριστεί ηρωική.

Τι κρύβεται όμως πίσω από το επικοινωνιακό τρικ του πρωθυπουργού; Τι πραγματικά συμβαίνει με τον στόλο των Canadair και πόσο ασφαλή είναι; 

Σύμφωνα με στοιχεία του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος τα 12 Canadair CL-215, έχουν συμπληρώσει 40 χρόνια επιχειρήσεων (η πολεμική αεροπορία παρέλαβε το πρώτο Canadair CL-215 τον Δεκέμβριο του 1975), με τα περισσότερα να παρουσιάζουν πολλά προβλήματα και βλάβες είτε κατά την διάρκεια των απογειώσεων, είτε κατά την διάρκεια των πτήσεων, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή των χειριστών τους, ενώ η  επισκευή τους είναι δαπανηρή, καθώς τα ανταλλακτικά κοστίζουν αρκετές χιλιάδες ευρώ.
kananter-ethemagazine-9 Canadair: Οι ταλαιπωρημένοι «άγγελοι» της Πυροσβεστικής και η ιστορία τους



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.