Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Η εναλλακτική πρόταση στον Λάσκαρη για το μπάσκετ του Άρη...

Επιμέλεια:


Ομάδα παραγόντων με επικεφαλής τον Λευτέρη Αρβανίτη ενδιαφέρεται να αναλάβει το μάνατζμεντ ή ακόμα και να πάρει μετοχές της ΚΑΕ Άρης.

Ο Νίκος Λάσκαρης δεν μπορεί προς το παρόν να δώσει λύση στο οικονομικό πρόβλημα (του ίδιου και του Άρη) και γι αυτό ομάδα παραγόντων ζήτησε το μάνατζμεντ ή ακόμα και την εξαγορά μετοχών της ΚΑΕ. Με άλλα λόγια θέλουν να πάρουν αυτοί την κατάσταση στα χέρια τους, ώστε να προχωρήσει η ομάδα.
Ας τα πάρουμε όμως όλα με τη σειρά και να αρχίσουμε με την επίσημη ενημέρωση. "Το βράδυ της Πέμπτης (27/07) συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., παρουσία του προέδρου, Λευτέρη Αρβανίτη, του εντεταλμένου συμβούλου, Εμμανουήλ Λάσκαρη και των μελών, Στάθη Ρούσσου και Θωμά Νικολού, οι οποίοι ήταν σε ανοιχτή επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη της εταιρίας, Νίκο Λάσκαρη. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν τρόποι για να «τρέξουν» εξελίξεις στο οικονομικό κομμάτι, όπως και τα θέματα του προϋπολογισμού της Κ.Α.Ε., των άμεσων υποχρεώσεων της εταιρίας, αλλά και της διευθέτησης των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν".
Όπως καταλαβαίνετε, μέσω της επίσημης ενημέρωσης δεν βγαίνουν πολλά συμπεράσματα. Τι έγινε όμως στο ΔΣ; Κατ' αρχάς υπήρξε ενημέρωση για την κατάσταση στο οικονομικό και τα ανοικτά μέτωπα που υπάρχουν. Ο Άρης έχει οφειλές απέναντι σε όλους τους παίκτες περσινής ομάδας, ενώ ακόμα υπάρχει υποχρέωση στο τέλος του μήνα απέναντι σε εφορία και δόσεις άρθρου 99 (περίπου 90.000 ευρώ). Αυτό στο οποίο συμφώνησαν όλοι είναι ότι το σημαντικό είναι να πληρωθεί το άρθρο 99 ώστε η ΚΑΕ να μην βγει εκτός ρύθμισης.
Ο Νίκος Λάσκαρης ξεκαθάρισε - μέσω τηλεφώνου πάντα - πως συζητάει και ψάχνει για χορηγίες, δίχως όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Επανέλαβε δε, πως εξακολουθεί να έχει πρόβλημα ρευστότητας. Ξεκίνησε επίσης προσπάθεια προσέγγισης επώνυμων φίλων της ομάδας, ώστε να βοηθήσουν είτε με την αγορά ακριβών διαρκείας, είτε με δανεισμό.
Με αφορμή, όμως, αυτό το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, πληροφορίες του Sport24 αναφέρουν πως ομάδα παραγόντων του Άρη την προσεχή Δευτέρα θα καταθέσει μια πρόταση στον Νίκο Λάσκαρη. Ο Λευτέρης Αρβανίτης εκπροσωπώντας την ομάδα παραγόντων ενημέρωσε ήδη προφορικά για τις προθέσεις που υπάρχουν και στην αρχή της επόμενης εβδομάδας θα γίνει και επίσημα η πρόταση, που θα συνοδεύεται με ποσό της τάξης των 500.00 ευρώ. Είτε για παραχώρηση του μάνατζμεντ για κάποιο διάστημα, είτε για εξαγορά μετοχών. Βασική προϋπόθεση για το δεύτερο είναι να υπάρξουν εγγυήσεις από πλευράς Λάσκαρη, είτε για το σύνολο του ποσού (για το θέμα μάνατζμεντ), είτε να μην γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (αν αγοραστούν μετοχές).
Είναι δε τέτοια η κατάσταση, που ακόμα και ο Παναγιώτης Γιαννάκης φέρεται να ψάχνει για χορηγίες, προκειμένου να βοηθήσει την κατάσταση. Και σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό, ο νέος κόουτς της ομάδας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Σάββα Καμπερίδη. Ένας από τους παίκτες που βρίσκονται στο στόχαστρο του Αρη είναι ο Βασίλης Τολιόπουλος και ίσως γίνει κρούση στον Ολυμπιακό για δανεισμό. Άλλωστε ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο 21χρονος γκαρντ έχουν τον ίδιο ατζέντη και θεωρούν ότι αυτό μπορεί να παίξει το ρόλο του. Οι ερυθρόλευκοι, πάντως, τον έχουν κανονικά στα πλάνα τους, γι αυτό και μοιάζει απίθανο να τον παραχωρήσουν.
Εξίσου δύσκολο είναι να ζητήσουν δανεικούς κάποιους παίκτες από τον Παναθηναϊκό. Διότι πολλοί συνέδεσαν την περίπτωση Μήτογλου με την προοπτική παραχώρησης κάποιων εκ των νεαρών των πρασίνων. Ο Αρης θα ζητήσει 50.000 ευρώ από τον Παναθηναϊκό για τον 21χρονο φόργουορντ-σέντερ κι ελπίζει να κυλήσουν όλα ομαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.